Decizie Comisia de Disciplina

Astazi, 13.02.2020, s-a intrunit Comisia Centrala de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet, legal constituita prin prezenta tuturor membrilor si anume:

-        Av. Razvan Ionut Boboc – Presedinte;

-        Av. Oana-Ionela Diaconu – Vicepresedinte;

-        Madalina Mariana Cristea – Membru;

 in vederea solutionarii incidentului petrecut la data de 02.02.2020 intre jucatorul Thomas Edmond Jarcalau de la CS Agronomia Bucuresti si jucatorul Casian Tanase de la C.S.S. Giurgiu in timpul meciului care s-a desfasurat la Giurgiu.

               Comisia Centrala de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet, in urma analizarii urmatoarelor documente:

-        Raport Suplimentar transmis de Alexandra Radu - Arbitru;

-        Raport Suplimentar transmis de Alexandru Teodorescu - Arbitru;

-        Punct de vedere transmis de CSS Giurgiu;

-        Punct de vedere transmis de Jarcalau Thomas Edmond – jucator CS Agronomia Bucuresti;

-        Punct de vedere transmis de Virgil Capusan – Antrenor CS Agronomia Bucuresti

 

DISPUNE

 

  1. Suspendarea dreptului sportivului Jarcalau Thomas Edmond de a participa la un numar de 2 (doua) jocuri oficiale si aplicarea unei penalitati sportive in cuantum de 300 lei, conform articolului 12.1.1. din Regulamentul de Disciplina aprobat in Consiliul Director al FRB din 20.01.2020;
  2. Sanctionarea Clubului Sportiv Agronomia Bucuresti cu Avertisment, sens in care i se atrage atentia asupra obligatiei de a lua masurile necesare si a se asigura ca jucatorii clubului respecta regulile de fairplay prevazute de regulamentele aplicabile, astfel incât sa nu mai apara in viitor incidente similare celui creat de jucatorul Edmond Jarcalau, conform articolelor 5.1., 8.1. si 8.4. litera b) din Regulamentul de Disciplina;
  3. Interzicerea Clubului Sportiv Scolar Giurgiu de a juca urmatorul meci de pe teren propriu cu spectatori si aplicarea unei penalitati sportive in cuantum de 1.000 lei, conform articolului 12.3. din  Regulamentul de Disciplina.

 Prezenta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi si poate fi atacata cu apel in conformitate cu prevederile art. 23 din Regulamentul de Disciplina.

Parteneri