Foto

ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a cucerit laurii LNBF, editia 2018-2019

Finala Ligii Nationale de Baschet Feminin s-a incheiat, marti seara, dupa ce ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a reusit sa se impuna in decisiv, pe teren propriu, in fata rivalei CSM Satu Mare, cu 59-56, si a obtinut, astfel, laurii sezonului 2018-2019 cu scorul general de 3-2. Medaliile de bronz ale LNBF, editia 2018-2019, au fost obtinute de FCC ICIM CSB Arad, care a dispus in finala mica de echipa CSTB Olimpia CSU Brasov, cu scorul general de 2-0.

Marti seara, in prezenta unui public avid de baschet, care a luat din nou cu asalt tribunele “Arenei Sepsi” din Sf. Gheorghe, campioana ultimelor sezoane si-a aparat trofeul, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe reusind sa incline din nou balanta victoriei in favoarea sa, dupa ce oaspetele au dominat ultima parte a partidei decisive pana in ultimul minut. De altfel, finala LNBF din actualul sezon a fost plina de suspans, mai ales ca CSM Satu Mare a reusit sa impinga confruntarea pentru trofeu pana la meciul decisiv, egaland scorul general la 2, dupa ce ambele finaliste si-au fructificat avantajul terenului propriu, castigand cate doua meciuri (la Sf. Gheorghe 66-54 si 57-49 in favoarea gazdelor; la Satu Mare 52-47 si 59-56 in favoarea gazdelor).
In confruntarea decisiva (n.n. – finala s-a jucat dupa sistemul cel mai bun din 5 jocuri), marti seara, echipa pregatita de antrenorul Zoran Mikes a reusit sa obtina in cele din urma victoria intr-un final dramatic, cu scorul de 59-56, spre marea bucurie a fanilor prezenti in tribunele modernei arene din Sf. Gheorghe. In acest fel, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe realizeaza din nou eventul, gruparea pregatita de Zoran Mikes reusind in acest sezon sa cucereasca si trofeul Cupei Romaniei. 
La finalul meciului de marti seara, presedintele FRB, Horia Paun, a inmanat capitanului echipei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe trofeul LNBF, editia 2018-2019, impreuna cu medaliile de aur si tricourile de campion, iar CSM Satu Mare a intrat in posesia medaliilor de argint.

Saptamana trecuta, FCC ICIM CSB Arad a reusit sa urce pe treapta a treia a podiumului LNBF dupa ce s-a impus in finala mica impotriva echipei CSTB Olimpia CSU Brasov, cu scorul general de 2-0 (83-75 si 84-69).

In aceste conditii, va prezentam mai jos clasamentul final al Ligii Nationale de Baschet Feminin, editia 2018-2019:

1. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe
2. CSM Satu Mare
3. FCC ICIM CSB Arad
4. CSTB Olimpia CSU Brasov
5. CSM Targoviste
6. Universitatea Cluj-Napoca
7. Phoenix Stiinta Constanta
8. CSU CSM Oradea
9. CSM Tg. Mures
10. Rapid Bucuresti
11. Agronomia Bucuresti
12. ACS KSE Tg. Secuiesc
13. CSM Alexandria

Informatii despre rezultatele inregistrate, statisticile oficiale, precum si clasamentele tuturor fazelor din LNBF, editia 2018-2019, pot fi vizualizate AICI.

Parteneri