Foto

ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe se confrunta cu Spar Girona in preliminariile EuroLeague Women

FIBA a anuntat, astazi, ca ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe se va confrunta intr-un tur preliminar cu puternica grupare spaniola Spar Citylift Girona pentru accederea in sezonul regular al EuroLeague Women, editia 2020-2021. Conform anuntului oficial al forului international de specialitate, pentru sezonul competitional al EuroLeague Women s-au inscris 18 echipe de pe Batranul Continent, patru dintre acestea urmand sa joace un tur preliminar, in vreme ce restul echipelor, impreuna cu invingatoarele din disputele preliminarii, vor juca in sezonul regular, in grupele Euroligii feminine. 

Tinand cont de faptul ca 18 echipe s-au inscris oficial pentru sezonul 2020-2021 al EuroLeague Women, FIBA a anuntat, astazi, ca patru dintre acestea vor juca intr-un tur preliminar. In aceste conditii, forul international a stabilit ca ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe sa se confrunte cu gruparea spaniola Spar Citylift Girona iar echipa maghiara Aluinvent DVTK sa evolueze impotriva gruparii turce Izmit Beledyespor.


FIBA a luat in considerare rezultatele obtinute de fiecare dintre cele 18 echipe in ultimii trei ani pe plan continental, stabilind astfel ca echipele care vor juca direct in sezonul regular, in grupe, sunt urmatoarele: UMMC Ekaterinburg, Dynamo Kursk si BC Nadezhda (toate din Rusia), Fenerbahce si Galatasaray  (Turcia), Lyon ASVEL, Basket Landes si Tango Bourges Basket (Franta), Sopron Basket (Ungaria), Arka Gdynia (Polonia), CB Avenida (Spania), ZVVZ USK Praga (Cehia), Famila Basket Schio (Italia) si TTT Riga (Letonia).

De mentionat ca adversara reprezentantei baschetului feminin romanesc, Spar Citylift Girona, se afla pe locul secund la momentul suspendarii sezonului iberic 2019-2020, cu o linie de clasament in care bifase 18 victorii si 4 infrangeri. Totodata, de adaugat ca Girona a adunat mai multe trofee in ultimele cinci sezoane interne, avand la activ si doua titluri de campioana a Spaniei, in 2015 si 2019, si are numeroase participari in cupele europene.

ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a inscris in premiera in EuroLeague Women iar daca va castiga confruntarea din preliminarii va evolua in grupele celei mai importante competitii feminine inter-cluburi din Europa. In cazul in care reprezentanta baschetului romanesc va ceda in confruntarea preliminara, atunci ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe va juca in FIBA EuroCup Women, competitie in care s-au inscris 33 de echipe, la care se adauga si cele 2 echipe invinse din preliminariile Euroligii feminine.

FIBA a mai anunta si faptul ca tragerile la sorti pentru grupele EuroLeague Women si FIBA EuroCup Women, sezonul 2020-2021, sunt programate pentru data de 17 august, la Munchen, in regim de videoconferinta.

Parteneri