Foto

Acvilele au inceput numaratoarea inversa pana la turneul olimpic de baschet 3x3

Comitetul International Olimpic a anuntat oficial perioada in care se vor desfasura turneele de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, intreceri care au fost decalate cu un an din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, turneele de baschet 5x5 vor fi gazduite de Saitama Super Arena, o sala polivalenta cu o capacitate de 36.500 de locuri, si se vor desfasura in perioada 25 iulie – 7 august 2021 (masculin), respectiv 26 iulie – 8 august (feminin). Totodata, turneele de baschet 3x3, incluse in premiera in calendarul olimpic, vor avea loc in complexul Aomi Urban Sports Venue de pe insula Obaida si se vor disputa in perioada 24-28 iulie 2021 (masculin si feminin).


In cadrul turneului olimpic de baschet feminin 3x3 va evolua si nationala Romaniei, Acvilele incepand deja numaratoarea inversa pana la marea competitie olimpica chiar din Complexul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani unde se afla in plina campanie de pregatire, baza COSR fiind securizata epidemiologic pentru sportivii si staff-urile tehnice care alcatuiesc TEAM ROMANIA pentru JO 2020 de la Tokyo.


Reamintim ca luna trecuta sapte dintre Acvile au efectuat un prim cantonament de trei saptamani in baza de la Izvorani iar dupa cateva zile de “pauza”, nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei a revenit la inceputul lunii iulie in baza COSR cu “forte proaspete”. Astfel, Gabriela Marginean, Elisabeth Pavel, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Gabriela Irimia, Alexandra Uiuiu, Anca Sipos, Florina Stanici si Annemarie Parau-Godri (n.n. – Ashley Walker se afla in SUA si continua pregatirea individuala online), impreuna cu colectivul tehnic format din antrenorii Tatiana Galova si Alexandru Olteanu, medicul Diana Torje si fizioterapeutul Mircea Nutescu, si coordonat de Andrei Talpes, s-au pregatit din nou in complexul olimpic de la Izvorani, gandindu-se cu mult optimism la intrecerile olimpice de anul viitor.


Fotografii, clipuri si informatii din cantonamentele Acvilelor se gasesc pe pagina oficiala de Facebook si pe Instagram - AICI

Parteneri