Foto

Acvilele s-au clasat pe locul 5 la turneul de la Sukhbaatar din Women's Series 3x3


 
Nationala feminina de senioare a Romaniei s-a clasat pe locul 5 in clasamentul final al turneului gazduit de localitatea mongoleza Sukhbaatar contand pentru circuitul mondial FIBA 3x3 Women's Series. Acvilele au avansat in faza superioara dupa ce au obtinut in Grupa B doua victorii, 20-12 cu Ulaanbaatar Amazons si 17-13 cu Mongolia U23, si o infrangere, 11-22 cu Polonia, iar in sfeturile de finala au cedat in fata Ungariei, cu 6-11.


Localitatea mongoleza Sukhbaatar a gazduit un nou turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Women's Series, la startul competitiei prezentandu-se opt echipe, printre care si nationala Romaniei. In formula Ancuta Stoenescu, Alina Podar, Bianca Fota si Andreea Mititelu, nationala Romaniei a obtinut rezultate notabile in Grupa B si s-a clasat pe locul 2, dupa ce a obtinut doua victorii, 20-12 cu Ulaanbaatar Amazons si 17-13 cu Mongolia U23, si o infrangere, 11-22 cu Polonia. Gratie rezultatelor din faza grupelor, Romania a avansat in sferturile de finala si a dat ochi cu selectionata similara a Ungariei, care s-a clasat pe locul 3 in Grupa A. Dupa un joc echilibrat, in care Acvilele au depus toate eforturile sa se impuna in fata adversarelor, Ungaria s-a dovedit mai pragmatica pe final si a gasit solutiile pentru a inclina balanta victoriei in favoarea ei, reusind sa se impuna cu scorul 11-6. In urma acestui rezultat, Ungaria a acces in semifinale, in vreme ce Romania s-a clasat pe locul 5, acumuland niste puncte importante in clasamentul general FIBA 3x3 Women's Series.

Conform rezultatelor inregistrate in ultimele faze, China a obtinut prima pozitie, dupa ce s-a impus in finala in fata Germaniei, cu 18-11, in vreme ce Polonia s-a clasat pe locul al treilea iar Ungaria pe pozitia a patra.

Clasament final Sukhbaatar 2022:

1. China

2.Germania

3. Polonia

4. Ungaria

5. Romania

6. Ulaanbaatar Amazons (Mongolia)

7. Mongolia U23

8. Mongolia

Reamintim ca turneul final al circuitului mondial FIBA 3x3 Women's Series se va desfasura la Constanta, in perioada 17-18 septembrie 2022.

Parteneri