Foto

Decizii ale Consiliului Director din 29.04.2021

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet s-a desfasurat in data de 29.04.2021, in regim de videoconferinta, cu prezenta a 14 membri ai Consiliului Director. In calitate de invitati au participat la sedinta online a Consiliului Director: reprezentantul MTS, dna. Anamaria Sintie, avocatii Paul Mincu, Dragos Balta si Doru Toma.

Tinand cont de Ordinea de zi a sedintei desfasurata online, Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a adoptat urmatoarele decizii:

1. Presedintele FRB prezinta situatia referitoare la Adunarea Generala ordinara de Alegeri a FRB, reprogramata pentru data de 14 mai 2021, fiind prezentate atat opiniile juridice solicitate de FRB avocatilor Dragos Balta, Paul Mincu, Marius Lazar si Doru Toma, precum si notificarea MTS si actiunile existente in instanta. Ca urmare a acestor discutii, presedintele FRB convoaca Consiliul Director, in regim de videoconferinta, pentru data de 07.05.2021, ora 11:00.

2. Se aproba cu unanimitate de voturi urmatoarele materiale care vor fi prezentate spre aprobare in prima parte a Adunarii Generale ordinare de Alegeri a FRB 2021:
Raportul de activitate pe anul 2020;
Bilantul finaciar-contabil pe 2020;
Raportul comisiei de Cenzori si Raportul firmei de audit;
Planul de activitate al FRB pe 2021 si Bugetul de venituri-cheltuieli al FRB pe 2021.
Totodata, deoarece Adunarea Generala ordinara de Alegeri a FRB a fost reprogramata pentru 14.05.2021, data ulterioara termenului limita de depunere a actelor fiscale la ANAF – sector 2 (30.04.2021), se aproba cu unanimitate ca materialele aprobate in Consiliul Director sa fie transmise, in termen, catre institutiile fiscale abilitate. In adresa catre acestea se va mentiona faptul ca aceste documente urmeaza sa fie supuse spre aprobare in proxima Adunarea Generala ordinara de Alegeri 2021 iar aceasta decizie va fi transmisa catre ANAF – sector 2.

3. Se aproba cu majoritate de voturi (11 voturi pentru si 3 abtineri) urmatoarele propuneri pentru fazele superioare din LNBM (play-off si play-out), tinand cont de situatia financiara actuala, situatie ce a fost ingreunata de cheltuielile mari din perioada pandemiei COVID-19:
- meciurile din play-out si cele pentru stabilirea locurilor 9-14 nu se mai disputa
- meciurile din faza a doua a play-off-ului, pentru stabilirea locurilor 5-8, nu se mai disputa
- meciurile din prima faza a play-off-ului se vor juca dupa sistemul „cel mai bun din 3 jocuri” astfel: primul meci (17.05.2021) la echipa mai bine clasata; al doilea meci (19.05.2021) la echipa mai bine clasata; al treilea meci, in cazul in care mai este necesar (21.05.2021) la echipa mai slab clasata;
Totodata, meciurile de baraj ale echipelor clasate pe ultimele doua locuri (13 si 14) in clasamentul LNBM, editia 2020-2021, cu primele doua echipe clasate la Turneul Final din Liga 1, editia 2020-2021, nu se mai disputa
Primele doua echipe clasate la Turneul Final al Ligii 1, editia 2020-2021, vor promova in LNBM, editia 2021-2022.

4. Se aproba cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a Asociatiei Academia Club Sportiv Phoenix Constanta.

5. Se aproba cu unanimitate de voturi ca FRB sa acorde din sponsorizarea Superbet o suma de bani (1.000 de euro/lunar), ca sustinere a activitatii sportive, fiecarui club participant in LNBM, care indeplineste conditiile impuse de sponsor. Cluburile respective vor primi lunar de la FRB aceasta suma de bani, echivalentul in lei la data incasarii sponsorizarii de catre FRB.

6. La propunerea mai multor cluburi din CN de Juniori si Liga 1, antrenorul federal Claudiu Fometescu prezinta propunerile Departamentului Competitii-Eligibilitate de modificari ale datelor de desfasurare ale turneelor finale. In urma discutiilor, se aproba cu unanimitate de voturi ca Turneul Final din Liga 1 sa se desfasoare in perioada 2-6 iunie 2021 (din cauza examenelor de Bacalaureat).
Se reping propunerile referitoare la modificarea datelor turneelor din CN de juniori, astfel ca datele initiale din calendarul competitional sunt mentinute (1 vot pentru modificari; 13 voturi pentru mentinerea datelor).

7. Antrenorul federal Claudiu Fometescu informeaza Consiliul Director asupra componentei delegatiei echipei feminine olimpice de baschet 3x3 a Romaniei care va participa la primele doua turnee din cadrul FIBA 3x3 Women’s Series 2021.
Consiliul Director aproba cu unanimitate de voturi mandatarea Departamentului Tehnic FRB si a antrenoarei echipei feminine olimpice de baschet 3x3 a Romaniei sa efectueze toate diligentele in relatia cu COSR pentru participarea echipei feminine olimpice de baschet 3x3 a Romaniei la JO de la Tokyo.

Parteneri