Foto

Lista sportivilor selectati in cadrul Programului National PerformBaschet 2019

Prima faza din cadrul Programului National PerformBaschet 2019 a luat sfarsit odata cu incheierea actiunii din week-end-ul 23-24 noiembrie, in urma careia a fost finalizata si lista cu tinerii de perspectiva selectati din cele cinci centre regionale. Pana in prezent, staff-ul FRB si PerformBaschet a incercat sa faca o selectie cat mai corecta in ceea ce priveste generatia sportivilor nascuti in 2006. Criteriile care au stat la baza selectiei au fost:
- Perspectiva de a deveni jucator in echipa nationala de seniori a Romaniei
- Taria mentala si dorinta de a performa
- Caracteristici fizice, talie, componente atletice deosebite, posibilitati de crestere etc.
- Nivel tehnic, IQ baschetbalistic, talent etc.
 
Astfel, in urma actiunilor din faza inaugurala a Programului National PerformBaschet au fost selectati cate 30 de baieti si 30 de fete, care au luat parte la trialurile desfasurate in Bucuresti, Galati, Iasi, Tg. Mures si Arad. Lista cu sportivii selectati se gaseste mai jos:



Toti acesti sportivi de perspectiva vor lua parte la actiunea viitoare din cadrul Programului National PerformBaschet, care va avea loc in municipiul Sf. Gheorghe in perioada 18-19 ianuarie 2020. Mentionam faptul ca selectia nationala este una continua, fiind si posibile modificari pe lista prezentata mai sus, pana cand vor fi stabiliti cei 12 jucatori care vor reprezenta Romania la categoria de varsta 2006.

Astfel, pe aceasta cale, staff-ul FRB si PerformBaschet ii roaga pe toti jucatorii din aceasta generatie, in egala masura, daca au fost selectati sau nu, sa-si continue procesul de pregatire si sa se antreneze cat mai bine in continuare pentru a putea avea o sansa cat mai mare de a face parte din lotul national. De altfel, lista nu se rezuma doar la cei 60 de sportivi. Multi alti sportivi care au luat parte la trialurile de pana acum au fost si vor fi in continuare monitorizati, existand posibitiliatea ca unii dintre acestia sa fie contactati in cursul anului 2020 pentru a lua parte la actiunile care se vor desfasura in centrul national PerformBaschet din municipiul Sf. Gheorghe.

Parteneri