Foto

Nationala feminina U18 a Romaniei intra peste zece zile in focurile Europenelor de la Skopje

Reprezentativa feminina U18 a Romaniei se afla in plina campanie de pregatire la Sf. Gheorghe, locatie care s-a transformat de mai multe zile intr-un adevarat cartier general pentru lotul tricolor pregatit de antrenorii Nedeljko Lazic si Marian Cernea. Cu “motoarele” turate la maxim, nationala noastra se antreneaza intens pentru o comportare notabila la FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se vor derula la Skopje, in perioada 5-14 iulie 2019. Conform programului oficial, “Acvilele” vor debuta peste numai zece zile in prima faza a competitiei continentale si vor evolua in cadrul Grupei C, urmand sa se confrunte cu selectionatele similare ale Irlandei, Greciei, Slovaciei, Austriei si Macedoniei de Nord. Si pentru a putea realiza o selectie cat mai buna, antrenorul principal Nedeljko Lazic a convocat in cantonamentele de pregatire mai multe sportive, urmand ca pana la plecarea spre Skopje sa definitiveze lotul oficial de 12 jucatoare.

Mai jos va prezentam numele celor 18 sportive care sunt prezente in pregatire la Sf. Gheorghe:
Adina CICIOVAN (Lapi Dej)
Teodora DUMITRU (CSS Targovite)
Rebecca LIPOVAN (LPS Satu Mare)
Daria RUSU (CSU Brasov)
Catalina CRACIUNESCU (CSS Alexandria)
Laura BOTA (CSS Alexandria)
Raluca LUNGU (CSS Craiova)
Evelina PETROF (CSS Targoviste)
Bianca NAN (CSS Sibiu)
Simona CATINEAN (CSS Targoviste)
Ilinca PAUN (CSS Targoviste)
Ana Maria POP (Ungaria)
Laura VAIDA (CSS Targoviste)
Mara MARTANOS (LAPI Dej)
Daria BOTOROGEANU (CSS Alexandria)
Corina CHIRIAC (LAPI Dej)
Diana IGNAT (CSM Tg. Mures)
Alexandra MANGRA (ACS Rookies Oradea)

Staff-ul tehnic este format din Nedeljko Lazic (antrenor principal) si Marian Cernea (antrenor secund) si Andreea Goanta (fizioterapeut).

In urma cu o saptamana, tricolorele au castigat ambele partide amicale disputate la Pravets impotriva nationalei similare a Bulgariei (scor 87-65 si 82-77) iar pana la plecarea spre Skopje, isi continua seria de antrenamente la Sf. Gheorghe si isi vor mai testa fortele cu nationala feminina universitara a Romaniei la Targoviste.

Programul jocurilor oficiale de la FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, dar si alte informatii despre intrecerile continentale pot fi vizualizate AICI.

Parteneri