Foto

Performerii Campionatelor Nationale U12, Costinesti 2021

Dupa o pauza de un an cauzata de pandemia COVID-19, intrecerile Campionatului National U12 au revenit in aceasta saptamana pe terenurile din baza sportiva BTT Costinesti iar astazi au avut loc festivitatile de premiere. Echipa masculina CSM Ploiesti a reusit o superba dubla, reusind sa ocupe primul loc atat in CN U12, cat si in CN U12 3x3. Pentru a treia oara consecutiv, echipa feminina ACS Dan Dacian Bucuresti a cucerit laurii intrecerii interne dedicata baschetbalistelor de pana la 12 ani.

Timp de sase zile, norii de ploaie au evitat total terenurile de baschet din incinta bazei sportive BTT Costinesti, vremea devenind parca un sustinator acerb al micutilor baschetbalisti care s-au intrecut in cadrul Campionatelor Nationale U12. Astfel, sub mangaierea zilnica a razelor de soare, tinerii baschetbalisti s-au bucurat de frumusetea jocului cu mingea la cos si au descoperit in aceste zile spiritul competitiei, dar si gustul victoriei. Si cum in sport exista un invins si un invingator, multi dintre cei prezenti au avut parte si de amaraciunea esecului, lacrimile fiind de multe ori sterse cu podul palmei de parintii care pana atunci traisera pe margine la cote maxime fiecare faza de joc. Cu o pasiune iesita din comun si sustinuti in permanenta de antrenorii lor, sau de parinti si rude, micutii participanti s-au intrecut vreme de noua sesiuni iar astazi si-au onorat performerii. In fata unei asistente numeroase, care a inconjurat terenurile inca de la primele ore ale diminetii, cele mai valoroase echipe din intrecerile masculine si feminine din actualul sezon si-au disputat medaliile CN U12. Si, cum era de asteptat, atat finalele pentru decernarea trofeelor nationale, cat si finalele pentru medaliile de bronz, au fost extrem de echilibrate si de disputate, iar micutii baschetbalisti au dat totul pentru a obtine victoria. La finalul fiecarui meci, fericirea si bucuria coplesea tabara invingatoare, in vreme ce amaraciunea se afisa instantaneu pe chipurile celor care se recunosteau invinsi. Dar baschetul avea numai de castigat!

In intrecerea feminina, ACS Gladius Tg. Mures a trecut in finala mica de Smart Basketball Team Cluj-Napoca, cu 28-27, si a obtinut locul 3 dupa un meci de infarct, in vreme ce finala mare a fost adjudecata din nou de ACS Dan Dacian, care s-a impus clar in fata eternei rivale Olimpia Bucuresti, cu 32-9, si a cucerit laurii CN U12 pentru a treia oara consecutiv.
La masculin, finala mica a fost castigata de U-BT Alb Cluj-Napoca, care a dispus de ACS Alpha Sport Team Sibiu, cu 37-28, in vreme ce finala mare a fost adjudecata de CSM Ploiesti, dupa ce a reusit sa intreaca pe ACS Dan Dacian Bucuresti, cu 47-40. Astfel, prahovenii reusesc sa realizeze o dubla impresionanta, CSM Ploiesti castigand si laurii Campionatul National U12 3x3.


Tinand cont de rezultatele inregistrate, va prezentam mai jos performerele CN U12:

CN U12, feminin:
1. ACS Dan Dacian Bucuresti
2. Olimpia Bucuresti
3. ACS Gladius Targu Mures

CN U12, masculin:
1. CSM Ploiesti
2. ACS Dan Dacian Bucuresti
3. U-BT Alb Cluj-Napoca

CN U12, masculin, 3x3:
1. CSM Ploiesti
2. ACS Magic Champions Bucuresti
3. Laguna Bucuresti


Mai multe detalii despre scorurile inregistrate se regasesc pe paginile dedicate CN U12 pe site-ul oficial FRB, iubitorii baschetului avand posibilitatea sa vizualizeze pe pagina oficiala de facebook a FRB si cateva sute de instantanee realizate de fotograful FRB Alina Cojocaru.


Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza felicitari tuturor echipelor participante si le multumeste acestor minunati copii care s-au intrecut fair-play in baza BTT Costinesti, mai ales pentru daruirea si pasiunea de care au dat dovada de-a lungul meciurilor, dar si antrenorilor prezenti pe terenuri, cat si parintilor si rudelor, mai ales pentru sustinere si intelegere. Totodata, FRB multumeste partenerului BTT Costinesti pentru sprijinul logistic-administrativ oferit, cat si arbitrilor nominalizati, multi de la scoala on-line de arbitraj realizata in plina pandemie, care au oficiat de la primele ore ale diminetii si pana la apusul soarelui!

Parteneri