Foto

Romania a debutat cu dreptul la FIBA U16 Women's European Championship, Division B

Reprezentativa de cadete a Romaniei a debutat cu dreptul in Grupa A a FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se deruleaza la Sofia pana in data de 24 august, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Madalin Piperea reusind sa treaca in meciul inaugural de selectionata similara a Bosniei&Hertegovina, cu scorul de 54-47 (16-10, 14-10, 18-13, 6-14). Vineri, nationala noastra tricolora va primi replica Muntenegru, de la ora 18:15, iar sambata, Romania va evolua impotriva Sloveniei, de la ora 16:00. Toate meciurile de la Sofia sunt transmise in direct in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.



Prima runda a FIBA U16 Women’s European Championship, Division B, intreceri care se deruleaza la Sofia pana in data de 24 august, s-a dovedit a fi de bun augur pentru reprezentativa de cadete a Romaniei, baschetbalistele noastre bifand o victorie importanta in fata selectionatei similare a Bosniei&Hertegovina. Motivate foarte bine de staff-ul tehnic condus de antrenorul principal Madalin Piperea, tinerele jucatoare ale Romaniei au intrat foarte bine in competitie si si-au impus rapid ritmul, preluand initiativa pe teren inca de la primele actiuni. O data cu trecerea timpului, Romania reuseste sa-si mareasca avantajul pe tabela, dupa derularea primelor doua sferturi scorul ajungand pana la 30-20. La reluare, tricolorele noastre au continuat sa-si domine adversarele iar diferenta s-a marit si in urmatorul sfert, astfel ca la intrarea in ultimele zece minute tabela indica 48-33. In ultima parte a jocului, pe fondul unei relaxari premature, adversarele noastre au tot incercat sa forteze revenirea, insa Romania a reusit in cele din urma sa incline balanta victoriei in favoarea sa, ultimul fluier al arbitrilor “inghetand” tabela de marcaj la 54-47 in favoarea nationalei noastre.

Statistica oficiala a meciului poate fi consultata AICI

Tot in prima runda din Grupa A, Slovenia a dispus de Muntenegru, cu 60-47, iar Serbia a spulberat Islanda, cu 72-49.

Reamintim ca Romania a fost distribuita in Grupa A a intrecerii continentale de la Sofia, alaturi de selectionatele similare ale Sloveniei, Serbiei, Islandei, Muntenegru si Bosniei&Hertegovina.

Conform calendarului competitional, iata programul meciurilor pe care Romania le va mai disputa in Grupa A, cu precizarea ca primele doua clasate vor accede in sferturile de finala, iar urmatoarele clasate vor evolua in meciurile de clasament, in grupele 9-16 si 17-23:

Romania – Muntenegru (16 august, ora 18:15, Triaditza Hall)
Romania – Slovenia (17 august, ora 16:00, St. George School Gym)
Serbia – Romania (19 august, ora 16:00, Universiada Hall)
Romania – Islanda (20 august, ora 20:30, Triaditza Hall) 

Toate meciurile de la Sofia sunt transmise in direct in regim de live-streaming pe canalul de youtube al FIBA.

Pe de alta parte, mentionam ca nationala U16 a Romaniei este aceeasi care anul viitor va participa la intrecerile mondiale dedicate sportivelor de pana la 17 ani, FIBA U17 Women’s Basketball World Cup urmand sa se desfasoare, in premiera, in municipiul Cluj-Napoca, la jumatatea lunii august.

Parteneri