Foto

Romania a ocupat locul 3 la turneul de la Ulaanbaatar din circuitul 3x3 Womens Series

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei formata din Ancuta Stoenescu, Anamaria Virjoghe, Bianca Fota si Teodora Manea s-a clasat pe locul al treilea in topul final al celui de-al treilea turneu din cadrul circuitului mondial FIBA 3x3 Womens Series 2022. Dupa o evolutie deosebita in prima faza a intrecerilor de la Ulaanbaatar, unde Acvilele au obtinut in sesiunile de sambata trei victorii consecutive si s-au clasat pe primul loc in Grupa B, astazi, nationala noastra feminina a capotat in fata echipei Frantei, cu scorul de 10-17, si s-a oprit in semifinale.  


Prezenta la startul celui de-al treilea turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Womens Series 2022 intr-o formula noua, cu Ancuta Stoenescu, Anamaria Virjoghe, Bianca Fota si Teodora Manea pe lista de eligibilitate, Romania a obtinut un rezultat deosebit, clasandu-se pe locul al treilea in clasamentul final al intrecerilor de la Ulaanbaatar.

Cu un debut furtunos in cadrul Grupei B, unde a inregistrat trei victorii consecutive si a ocupat fotoliul de lider, fapt care i-a adus si calificarea directa in penultima faza a competitiei din Mongolia, nationala noastra a revenit sambata pe scena de la Ulaanbaatar si s-a reintalnit in semifinale cu puternica echipa a Frantei, detinatoarea laurilor mondiali. Desi in Grupa B reusisera sa depaseasca selectionata din Hexagon, cu scorul de 18-13, sambata, baschetbalistele noastre nu au mai gasit solutiile optime pentru a trece din nou de Franta, astfel ca, la capatul unui joc dominat de adversare, Romania a cedat in semifinale cu scorul de 10-17. In finala, Franta s-a impus in prelungiri in fata selectionatei de tineret a Tarilor de Jos U24, cu 13-11, si s-a clasat pe prima pozitie. De mentionat ca in faza grupelor, Acvilele s-au impus in fata ambelor finaliste: 18-13 cu Franta si 20-18 cu Tarile de Jos U24.

In urma rezultatelor inregistrate vineri si sambata, iata cum arata clasamentul final al celui de-al treilea turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Womens Series 2022:
1. Franta
2. Tarile de Jos U24
3. Romania
4. Polonia
5. Tarile de Jos
6. Ulaanbaatar Amazons (Mongolia)
7. Mongolia
8. Sukhbaatar Amazons (Mongolia)

Urmatorul turneu din FIBA 3x3 Womens Series 2022 va avea loc la Bordeaux, in perioada 6-7 iulie, in vreme ce in finalul acestei luni mai sunt programate sa se desfsaoare alte doua turnee, la Praga si Edmonton, in perioada 29-30 iulie. In august sunt programate alte patru turnee, la Sukhbaatar (Mongolia), Bucuresti, Eaubonne si Montreal, in vreme ce turneul final al circuitul Mondial FIBA 3x3 Womens Series 2022 va avea loc la Constanta, in perioada 17-18 septembrie.
Toate meciurile au fost transmise in direct de FIBA 3x3. 

Parteneri