Foto

România debutează la București în noul sezon FIBA 3x3 U21 Nations League

Timp de trei zile, între 5 și 7 iulie, centrul comercial ParkLake Shopping Center din Capitală va găzdui primele trei etape ale noului sezon din FIBA 3x3 U21 Nations League, conferința Europe 2.

Naționalele României, atât la masculin cât și la feminin se vor duela cu cele ale Cehiei, Germaniei, Ungariei, Spaniei și Turciei, de-a lungul a trei zile de competiție, miza fiind calificarea la turneul final al Campionatelor Mondiale de Baschet 3x3 pentru tineret.

Lotul masculin al României este alcătuit din Alexandru Marian Cochela, Alexandru Ionescu , Robert Spoitoru, Ștefan Ionescu, Sebastian Niculae , Matei Toma, în vreme ce la feminin vom fi reprezentați de o echipă formată din Iustina Hurmuz, Giulia Monor, Irina Teodosiu și Maria Stoian.

Partidele vor avea loc pe terenul amenajat la interior, în ParkLake Shopping Center, iar accesul la eveniment este gratuit. Fanii sunt așteptați să susțină echipele tricolore și de asemenea să se bucure de o generoasă zonă a fanilor, care va fi amenajată în aer liber, pe aleea de acces către parcul IOR.

Jocuri și concursuri cu tematică baschet, care vor promova mișcarea în aer liber, un adevărat maraton al premiilor, activități pentru toți membrii familiei, muzică non-stop și multe alte surprize sunt pregătite pentru a-i întâmpina pe cei pasionați de baschet în special și de sport în general.

Germania, medaliată cu bronz la Mondialele de tineret în 2023 la masculin, Cehia, locul cinci în aceeași competiție și Spania, locul trei în finala Nations League anul trecut la feminin, sunt principalele favorite ale competiției în care spectatorii vor avea ocazia să urmărească viitoarele staruri olimpice ale acestei discipline.

Programul naționalelor României la cele trei stop-uri FIBA 3x3 U21 Nations League este următorul:

5 iulie
17:10 Romania - Spania (feminin)
17:35 Romania - Turcia (masculin)
19:10 Germania - Romania (feminin)
19:35 Cehia - Romania (masculin)

6 iulie
17:10 Romania - Spania (feminin)
17:35 Romania - Turcia (masculin)
19:10 Ungaria - Romania (feminin)
19:35 Germania - Romania (masculin)

7 iulie
17:10 Romania - Turcia (feminin)
17:35 Romania - Ungaria (masculin)
19:10 Ungaria - Romania (feminin)
19:35 Germania - Romania (masculin)

Toate partidele competiției se pot urmări în direct pe canalul de YouTube FIBA 3x3.

Parteneri