Foto

Romania s-a clasat pe locul 7 la FIBA U20 European Challengers 2021 de la Sopron

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei s-a impus, duminica, in ultima confruntare cu selectionata similara a Kosovo, cu scorul de 93-88, si s-a clasat pe locul 7 in cadrul FIBA U20 European Challengers 2021, eveniment gazduit saptamana trecuta de Novomatic Arena II din Sopron.

Nationala masculina U20 a Romaniei a incheiat cu o victorie evolutia din cadrul FIBA U20 European Challengers 2021, intreceri organizate, in perioada 20-25 iulie, in sale "Novomatic Arena II" din Sopron. Daca pana la ultimul meci sustinut impotriva selectionatei similare a Kosovo tinerii tricolori pregatiti de antrenorul principal Florin Nini nu reusisera sa-si treaca in cont victoria, in schimb, duminica, Vulturii au reusit sa sparga gheata in meciul de clasament si s-au clasat pe locul 7 in “bula continentala” realizata in Ungaria.


Astfel, dupa trei esecuri inregistrate in Grupa D, 58-92 cu Elvetia, 78-79 cu Macedonia de Nord si 68-69 cu Luxemburg, baschetbalistii pregatiti de antrenorul principal Florin Nini s-au confruntat cu Slovacia, sambata, in faza meciurilor de clasament. Dupa un debut foarte echilibrat, 31-31 la pauza, tinerii tricolori au cedat in cele din urma cu 57-83, avand o evolutie sub asteptari in cel de-al treilea sfert (scor 9-28).

Duminica, in ultima confrunatare de la Sopron, Romania a intalnit Kosovo, intr-un meci contand pentru locurile 7-8. La capatul unui joc in care tricolorii au avut un debut mai pragmatic, castigand primul sfert cu 30-22, Romania s-a impus in cele din urma, cu scorul de 93-88, si a obtinut locul 7 in cadrul “bulei continentale” realizata la Sopron. In urma rezultatelor inregistrate in cadrul grupelor gazduite de Sopron, prima pozitie a fost adjudecata de Ungaria iar pe urmatoarele pozitii s-au clasat: Belarus (2), Elvetia (3), Macedonia de Nord (4), Slovacia (5), Luxemburg (6), Romania (7) si Kosovo (8).

Informatii despre rezultate si statistici - AICI

Parteneri