Foto

Romania si Tarile de Jos se lupta in Polivalenta din Blejoi pentru locul 7 din FIBA U18 European Championship

Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei se va intalni cu selectionata similara a Tarilor de Jos, duminica, de la ora 17:45, in Sala Polivalenta din Blejoi, intr-un meci care va decide ocupanta locului 7 din clasamentul final al FIBA U18 European Championship, Division B, dupa ce Vulturii au cedat, sambata, in fata nationalei Bosniei&Hertegovina, cu scorul de 69-87. Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti va gazdui meciurile finale ale intrecerilor continentale, cu incepere de la ora 17:15, iar festivitatea de premiere va avea loc de la ora 21:15. Accesul publicului este liber in toate cele trei arene prahovene din Ploiesti, Blejoi si Bucov iar meciurile sunt transmise in direct de canalul de youtube FIBA TV.


Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti a gazduit, astazi, atat meciurile semifinale din cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, cat si pe cele din seria valorica pentru locurile 5-8, pe teren facandu-si aparitia rand pe rand cele mai valoroase opt echipe din esalonul secund al competitiei continentale care se desfasoara in organizarea Federatiei Romane de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului, si in parteneriat cu Primariile din Ploiesti, Blejoi si Bucov. Invinsa in sferturi de finala de Suedia, cu 56-77, nationala noastra juvenila pregatita de antrenorii Catalin Tanase, Catalin Stefanescu si Larisa Toma a sosit la arena pentru o confruntare cu selectionata similara a Bosniei&Hertegovina, pentru locurile 5-8, adversara fiind eliminata din sferturi de Islanda, cu 89-95. Dornici sa stearga cu buretele din greselile care au condus la esecul de vineri seara, tinerii baschetblaisti romani au inceput bine iar reusitele lui Antonescu, Diaconescu, Somacescu si Patru au incalzit publicul, care desi a fost prezent intr-un numar mai redus, a generat din nou o atmosfera de spectacol. De altfel, inca de la prima actiune, Vulturii au cautat sa preia initiativa pe teren si au condus ostilitatile, avand 2-0, 4-2, 7-6 si pana la 11-8 in minutul 5, dar adversarii s-au tinut scai si au reusit sa mentina in permanenta echilibrul. Lungu si Oinaru contribuie si ei la zestrea tricolora in ultima parte a sfertului si scorul devine 23-23 dupa primele zece minute. Iesite din cursa pentru podium, Romania si Bosnia&Hertegovina au tot cautat sa gaseasca solutii pentru a se desprinde de adversar, oscilatiile de scor demonstrand echilibrul dintre cele doua combatante. Lapuste, Lungu, Somacescu si Patru scutura plasa dar Bosnia este ceva mai atenta in ofensiva si reuseste sa se desprinda pana la 35-29 in min. 15. Impulsionati de public si mustruluiti la timul de odihna cerut de antrenorul Catalin Tanase, Vulturii se mobilizeaza mai bine in defensiva si reusesc sa preia din nou conducerea, Lapuste stabilind scorul de la pauza: 45-42 in favoarea echipei noastre.
La reluare, echilibrul se mentine evident iar oscilatiile de scor continua pana in finalul celui de-al treilea sfert, care se incheie cu o noua egalitate, scor 58-58. Ultima secventa debuteaza cu o reusita marca Somacescu, care face ca tabela sa arate 61-60, aceasta fiind pentru ultima oara cand Romania s-a aflat la conducere. Gasind mai bine un supliment de resurse fizice si psihice, Bosnia&Hertegovina se instaleaza la conducere, 62-61 in min. 32, si nu mai cedeaza initiativa, marind diferenta de scor pana la 74-61 in min. 35. Ultimele minute nu mai aduc schimbari de lider pe teren, adversarii dominand atat lupta ofensiva, cat si pe cea defensiva, iar fluierul final ingheata tabela la scorul de 87-69 in favoarea Bosniei&Hertegovina, spre dezamagirea jucatorilor nostri, care au parasit terenul storsi de energie si cu capul plecat.

Statistica meciului  - AICI

Conform programului si sistemului FIBA, duminica, de la ora 17:45, Romania si Tarile de Jos se confrunta in Sala Polivalenta din Blejoi, intr-un meci care va decide ocupanta locului 7 din clasamentul final al FIBA U18 European Championship, Division B. Pe de alta parte, Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti va gazdui finalele competitiei, in lupta pentru medalii fiind prezente Suedia, Islanda, Finlanda si Danemarca, ultimul act al intrecerii continentale fiind programat sa se dispute de la ora 19:30.
Imediat dupa incheierea finalei, in jurul orelor 21:15, va avea loc festivitatea de premiere pentru cel de-al doilea esalon baschetbalistic continental, finalistele urmand sa acceada in Divizia A.

Programul complet al meciurilor din ultima zi a FIBA U18 European Championship 2022, Division B:

Sala Sporturilor Olimpia Ploiesti
ora 12:45 Portugalia  - Bosnia&Hertegovina (locurile 5-6)
ora 15:00 Kosovo  - Cipru (locurile 21-22)
ora 17:15 Finlanda  - Islanda (finala mica)
ora 19:30 Danemarca  - Suedia (finala)

Sala Polivalenta Blejoi
ora 11:00 Ungaria - Letonia (locurile 13-14)
ora  13:15 Ucraina  - Austria (locurile 11-12)
ora 15:30 Belgia - Estonia (locurile 9-10)
ora 17:45 Romania  - Tarile de Jos (locurile 7-8)

Sala de Sport Bucov
Ora 13:15 Irlanda - Elvetia (locurile 19-20)
Ora 15:30 Norvegia  - Slovacia (locurile 17-18)
ora 17:45 Georgia  - Bulgaria (locurile 15-16)

Parteneri