Foto

Sonia Ursu: Muncim zi de zi pentru a ne indeplini visul: o medalie olimpica!

Mai putin de 24 de ore ne despart pana la startul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, acestea fiind programate sa inceapa, maine, 23 iulie 2021, cu incepere de la ora 14:00 (ora Romaniei). Tinand cont de restrictiile cauzate de pandemia COVID-19 si de faptul ca va fi prima editie olimpica care se va desfasura fara spectatori, intrega Planeta se va conectata, cu ajutorul televiziunilor aflate la fata locului (n.n. – TVR1 va transmite pentru Romania), la mult asteptatul eveniment, in care torta olimpica va ajunge pe Stadionul Olimpic din Tokyo si va ramane aprinsa pana in data de 8 august 2021. Printre delegatiile care vor defila maine pe pista Stadionului Olimpic din Tokyo se afla si TEAM ROMANIA, insa sportivii romani care vor concura in data de 24 iulie, printre care se numara si componentele nationalei olimpice feminine de baschet 3x3 a Romaniei, vor ramane in Satul Olimpic si nu vor participa la acest eveniment. Si asta, pentru ca “Acvilele” vor intra in focurile intrecerilor olimpice in dimineata zilei de 24 iulie 2021, urmand sa plece spre arena care va gazdui meciurile turneului olimpic de baschet 3x3 inca de la primele ore ale diminetii.


Astfel, fiind reprezentat pentru a doua oara la Jocurile Olimpice (n.n. – prima participare dateaza de 69 de ani, cand nationala masculina a Romaniei a participat la Helsinki in cadrul grupelor preliminare ale JO 1952), baschetul romanesc va trai cu intensitate maxima emotiile participarii in competitia suprema, urmand sa tina pumnii stransi Acvilelor in cursa lor spre o performanta olimpica. Conform calendarului olimpic, turneul de baschet 3x3, disputat in premiera la Jocurile Olimpice, se va derula in perioada 24-28 iulie 2021, in “Aomi Urban Sports Park”.
Aflate deja de o saptamana la Tokyo, Acvilele au trecut cu brio de toate testarile Covid-19 si s-au pregatit intens pentru marea competitie olimpica. In aceasta dimineata, tricolorele au luat un prim contact si cu suprafata de joc montata special in “Aomi Urban Sports Park”, arena in care se va desfasura marea competitie, iar de sambata, nationala feminina olimpica de baschet 3x3 a Romaniei, in formula Gabriela Marginean, Sonia Ursu, Anca Stoenescu si Claudia Cuic, asistate de antrenoarea Tatiana Gallova si kinetoterapeutul Mircea Nutescu, va incepe cursa spre culmile performantei olimpice. In aceeasi zi, alte doua sportive care s-au pregatit cot la cot cu cvartetul nostru olimpic, Anca Sipos si Gabriela Irimia, vor parasi Japonia si se vor intoarce acasa, avand regretul ca nu participa la JO 2020, dar cu gandul ca si-au indeplinit pe deplin misiunea. Aceea de a contribui din plin la viitoarele evolutii ale Acvilelor, Sipos si Irimia participand activ pana astazi la toate antrenamentele nationalei tricolore.

Revenind la meciurile pe care nationala feminina olimpica de baschet 3x3 a Romaniei le va sustine in cadrul turneului olimpic de la Tokyo, va prezentam mai jos intregul program:
24 iulie 2021
China – ROMANIA (ora 4:40)
ROMANIA – Japonia (ora 8:25)
25 iulie 2021
ROMANIA – Italia (ora 4:40)
ROMANIA – SUA (ora 11:30)
26 iulie 2021
Mongolia – ROMANIA (ora 4:40)
ROMANIA – Comitetul olimpic din Rusia (ora 8:00)
27 iulie 2021
Franta – ROMANIA (ora 11:00)
Conform FIBA, cele opt echipe nationale calificate la JO Tokyo 2020, ROMANIA, SUA, Italia, China, Japonia, Mongolia, Franta si Rusia (echipa rusa va evolua sub drapelul Comitetului Olimpic din Rusia), vor juca dupa sistemul fiecare cu fiecare, in perioada 24-27 iulie 2021. Dupa disputarea acestor meciuri, primele doua clasate acced direct in semifinalele olimpice iar echipele clasate pe locurile 3-6 vor juca in sferturile de finala. Sferturile de finala sunt programate sa se desfasoare in data de 27 iulie 2021, de ora 14:30 (locul 4 vs. locul 5) si de la ora 15:50 (locul 3 vs. locul 6). Semifinalele vor avea loc in data de 28 iulie 2021, de la ora 11:00 si de la ora 12:10, iar finalele se vor disputa in aceeasi zi, astfel: finala mica (de la ora 14:45) iar finala (de la ora 15:55).

In aceasta dimineata, dupa ce a revenit de la primul antrenament de acomodare cu terenul de joc situat in “Aomi Urban Sports Park”, Sonia Ursu a declarat in exclusivitate pentru frbaschet.ro: “Inca nu pot sa spun ca realizez total ca sunt la Jocurile Olimpice si ca suntem printre cei mai buni si mai talentati atleti din lume…. Alaturi de cei mai, cei mai! Si ca vom participa la cea mai mare competitie. Las lucrurile sa vina de la sine si nu vreau sa pun o presiune suplimentara pe mine sau pe colegele mele. Vreau sa traim momentele astea pas cu pas. Intreaga experienta de pana acum, de la Satul Olimpic, antrenamente, si pana la meciurile care urmeaza. Vom da tot ce este mai bun din noi, asa cum am dat si pana acum, din prima si pana in ultima secunda. Am muncit si muncim zi de zi pentru a ne indeplini visul: o medalie olimpica!”. Totodata, Sonia Ursu, una dintre cele mai apreciate jucatoare din circuitul FIBA 3x3, a mai adaugat ca s-au bucurat de intreaga atentie din partea organizatorilor japonezi si ca intreaga atmosfera este foarte frumoasa, chiar daca in afara Satului Olimpic sunt proteste din partea localnicilor pentru a nu se mai tine Jocurile Olimpice din cauza efectelor pandemiei Covid-19.

Sa le tinem pumnii stransi Acvilelor si HAI ROMANIA!!

Parteneri