Foto

U-BT Cluj-Napoca obtine o victorie importanta in fief-ul Cedevita Olimpija Ljubljana

Campioana en-titre a LNBM, U-Banca Transilvania, a reusit sa obtina miercuri seara un succes important in capitala Sloveniei, in cadrul etapei a XI-a din Conferinta A a Eurocup 7 Days, echipa pregatita de antrenorul principal Mihai Silvasan impunandu-se in fief-ul gruparii Cedevita Olimpija Ljubljana, cu scorul de 88-80. In urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca a revenit pe locul 8 al Conferintei A, cu o linie de clasament in care a adunat patru victorii si sapte infrangeri. Pentru clujeni urmeaza o noua deplasare importanta pentru economia calificarii, U-BT Cluj-Napoca urmand sa joace in 24 ianuarie pe terenul gruparii italiene Umana Reyer Venetia, care se afla pe locul 4, cu sase victorii si cinci infrangeri. De mentionat ca la inceputul meciului de la Ljubljana, Andrija Stipanovic a primit o distinctie din partea gazdelor, pivotul clujenilor fiind fost component al echipei Cedevita pentru trei sezoane si chiar si capitanul acesteia.

Miercuri seara, reprezentanta baschetului masculin romanesc in EuroCup 7 Days, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a obtinut prima victorie din deplasare in cadrul Conferintei A, gruparea clujeana reusind sa se impuna pe terenul echipei slovene Cedevita Olympia Ljubljana, cu 88-80, la capatul unui joc pe care l-au controlat in mare parte. Jocul a debutat in forta pentru campioana Romaniei, care s-a desprins rapid la 12-2 si mai apoi la 18-5 si a incheiat sfertul inaugural cu un avantaj de noua puncte, scor 24-15. Clujenii si-au etalat si ultima achizitie, americanul Jales Jones, care a si punctat la prima actiune de aruncare, iar finalul celui de-al doilea sfert i-a trimis la vestiare cu un avans de sapte puncte, scor 41-34. La reluare, ”Dragonii verzi” au tot incercat sa revina in joc prin evolutia vedetei americane Yogi Ferrell, dar reprezentantii nostri au gasit resursele necesare sa pastreze controlul jocului si au incheiat cu un avantaj minim si cel de-al treilea sfert, scor 59-57. In ultima parte, Jones a adus un plus de energie pentru clujeni, care au gestionat perfect finalul si au inchis tabela la 88-80, trecandu-si in cont o victorie importanta pentru economia calificarii.

Informatii despre meciul de la Ljubljana - AICI

Pe de alta parte, mentionam ca in aceasta saptamana cele doua echipe masculine romanesti prezente in faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea si SCM U Craiova, nu au jucat, baschetbalistii pregatiti de antrenorul principal Cristian Achim urmand sa evolueze in data de 25 ianuarie, pe teren propriu, impotriva gruparii Brose Bamberg, intr-un meci foarte important pentru economia calificarii din Grupa L, in vreme ce baschetbalistii din Banie vor juca in 24 ianuarie pe terenul liderului neinvins al Grupei I, puternica grupare FC Porto.

Totodata, in competitia similara feminina EuroCup Women, campioana ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe va juca in 25 ianuarie (la Lyon) si 1 februarie (la Sf. Gheorghe) o dubla mansa cu incomoda grupare franceza LDLC Asvel Feminin in cadrul fazei eliminatorii TOP 16.

 

FOTO - Andrija Stipanovic a fost cel mai eficient jucator la U-BT Cluj la meciul din Slovenia

Parteneri