Foto

Vulturii cedeaza in fata Finlandei la FIBA U16 European Championship, Division B, de la Sofia

Reprezentativa de cadeti a Romaniei a inregistrat, vineri, primul esec din cadrul FIBA U16 European Championship, Division B, dupa ce tinerii Vulturi pregatiti de antrenorul Manolis Papamakarios au decat in fata selectionatei Finlandei, cu scorul de 68-84 (9-31, 17-14, 26-19, 16-20). Sambata, de la 16:00, tot in Universiada Hall din Sofia, baschetbalistii tricolori vor primi replica nationalei similare a Ucrainei, meciul urmand sa fie transmis in direct pe platforma oficiala de youtube FIBA TV.


Nationala masculina U16 a Romaniei a disputat, vineri, cel de-al doilea meci din cadrul Grupei D de la FIBA U16 European Championship, Division B, intreceri care se deruleaza in aceste zile la Sofia, noul adversar al tricolorilor fiind puternica selectionata a Finlandei, echipa care in runda inaugurala a dispus de Ucraina, cu 82-65. Motivati de primul succes obtinut cu Irlanda, tinerii baschetbalisti romani au intrat bine in joc si vreme de cateva actiuni au jucat de la egal la egal cu nationala nordica, insa adversarii au preluat inititiva din minutul 3 si au apasat serios pe acceleratie, inchizand primul sfert la 31-9! Treziti din corzi, baschetbalistii romani au inceput sa forteze o revenire spectaculoasa, dar pana la pauza nu au reusit sa reduca decat foarte putin din uriasul handicap din debut, astfel ca doua primele doua sferturi tabela indica 45-26 in favoarea Finlandei. La revenirea de la vestiare, tinerii Vulturi au avut initiativa si cu o aparare mult mai mobila si mai atenta au inceput sa recupereze pas cu pas, punctele aduse de Badalau, Horga, Angelian si Parau, reusind sa diminueze diferenta pana la 64-52 la finalul celui de-al treilea sfert. In ultima parte a jocului adversarii din Nord au cautat solutii sa-si conserve avantajul, in vreme ce baschetbalistii nostri au tot incercat, fara succes, sa coboare diferenta sub 10 puncte, ratarile si greselile din atac fiind rapid speculate de finlandezi. Mizand pe o carte de totul sau nimic, Horga aduce Romania din nou la -11 cu doua minute inainte de final, scor 77-66, insa Finalnda gaseste solutia sa incline definitiv balanta victoriei in favoarea sa si incheie jocul cu scorul de 84-68, spre dezamagirea celor din tabara noastra. De altfel, in afara scurt-circuitul din primul sfert, cand nationala noastra a gresit copilareste si a permis adversarilor sa se distanteze la o diferenta mult prea mare, jocul a fost echilibrat in mare masura iar tinerii baschetbalisti romani au aratat ca pot lupta de la egal cu liderul grupei D.

Statistica meciului  - AICI

In urma acestui rezultat, coroborat si cu restul rezultatelor inregistrate in cele doua runde, Romania se afla pe locul 3 cu o victorie, fiind devansata de Finlanda si Germania, care sunt neinvinse. Sambata, de la 16:00, tot in Universiada Hall din Sofia, baschetbalistii tricolori vor primi replica nationalei similare a Ucrainei, meciul urmand sa fie transmis in direct pe platforma oficiala de youtube FIBA TV.

Dar iata si programul complet al meciurilor pe care nationala de cadeti a Romaniei le mai are de dispuat in cadrul Grupei D:

ROMANIA  - Ucraina (13 august, ora 16:00, Universiada Hall)
Germania  - ROMANIA (15 august, ora 13:45, Universiada Hall)
ROMANIA  - Slovacia (16 august, ora 20:30, St. George School Gym)

Reamintim ca sistemul competitional prevede ca dupa disputarea meciurilor din prima faza, participantele sa beneficieze de o zi de pauza, dupa care primele doua echipe din fiecare dintre cele patru grupe vor juca in sferturile de finala, in vreme ce restul echipelor vor juca in seria valorica 9-16 si 17-22. Pentru faza sferturilor, primele doua clasate din Grupa D vor juca in crucis impotriva echipelor din Grupa C, serie in care se afla Marea Britanie, Portugalia, Bosnia&Hertegovina, Norvegia si Suedia.

Rezultate, statistici, inregistrari video, fotografii si alte informatii se gasesc pe site-ul oficial al competitiei continentale de la Sofia - AICI

Parteneri