Foto

Vulturii incep pregatirile pentru meciurile cu Portugalia si Bulgaria din FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentativa masculina a Romaniei se reuneste luni seara in Bucuresti pentru a efectua a doua zi de dimineata obisnuita vizita medicala de la INMS, dupa care va intra in primul cantonament de pregatire de la Ploiesti in vederea meciurilor din cadrul Grupei F din faza secunda a FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers. Vulturii vor juca in 25 august, cu incepere de la ora 19:00, in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, impotriva selectionatei similare a Portugaliei, iar in 28 august vor evolua la Samokov, in compania selectionatei Bulgariei. Selectionerul Dragan Petricevic a convocat in pregatirea de la Ploiesti un lot format din 16 sportivi, Vulturii avand planificate si meciuri de verificare la Tel-Aviv, impotriva selectionatei Israel.  


Nationala masculina a Romania revine oficial in finalul lunii august pe scena continentala pentru o noua campanie in cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii pregatiti de antrenorul Dragan Petricevic urmand sa evolueze in faza secunda, in Grupa F, impotriva selectionatelor similare ale Portugaliei, Bulgariei si Cipru. Tinand cont de calendarul competitional si pentru o pregatire cat mai buna a primelor doua meciuri cu Portugalia si Bulgaria, baschetbalistii tricolori se reunesc luni seara in Capitala pentru traditionala vizita medicala iar dupa ce marti vor parasi INMS se vor indrepta spre Ploiesti, pentru a incepe antrenamentele din Sala Sporturilor Olimpia. Pentru aceasta noua actiune internationala, Dragan Petricevic a convocat la pregatirea celor doua meciuri din prima fereastra, din 25 si 28 august 2022, un lot largit format din urmatorii 16 sportivi:

Emanuel CATE, Radu VIRNA, Tudor GHEORGHE, Lucas TOHATAN, Marcu BADIU, Patrick RICHARD II, Luca VASILE, Bogdan NICOLESCU, Mihai MACIUCA, David VIDA, Nandor KUTI, Rolland TOROK, Stefan GRASU, Bogdan TIBIRNA, Alexandru OLAH, Dragos DICULESCU.

Totodata, se mai afla in vederile selectionerului si au fost inregistrati pe lista de eligibilitate FIBA, alti patru sportivi, care pot fi convocati in orice moment, in cazul in care apar unele accidetari sau alte situatii in lotul de 16: Kristopher RICHARD, Tudor FOMETESCU, Laszlo LAZAR si Rares UTA.

Staff-ul tehnic tricolor pentru meciurile cu Portugalia si Bulgaria este format din: Dragan Petricevic (principal), Dan Ioan si Marius Bulancea (secunzi), Adrian Filovici (pregatire fizica), dr. Vasile Osan, Costin Ungurenci, Andrei Diaconu, Marius Toma (team-manager) si Constantin Ioan (antrenor coordonator FRB).

Conform planului de pregatire pentru fereastra din august, Vulturii se vor antrena la Ploiesti pana in 15 august, data la care vor pleca spre Tel-Aviv pentru a evolua in cadrul unor meciuri de verificare sustinute in compania selectionatei Israel.

In data de 19 august, nationala tricolora revine la Ploiesti pentru ultimele antrenamente de inaintea debutului competitional iar in data de 25 august, de la ora 19:00, vor primi replica Portugaliei in Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, meciul inaugural urmand sa fie transmis in direct de DIGI SPORT. Dupa o scurta refacere de o zi, Vulturii vor pleca spre Samokov, gazda meciului cu Bulgaria din data de 28 august.

Parteneri