Foto

Vulturii pleaca spre Gliwice pentru meciurile cu Israel si Polonia din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei va pleca in aceasta dupa-amiaza spre Polonia, urmand sa intre tarziu in noapte in bula epidemiologica de langa Gliwice, oras care va gazdui meciurile ultimei ferestre din Grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. Conform programului stabilit de FIBA, cele patru nationale din aceasta serie, Romania, Polonia, Israel si Spania, vor intra de astazi in bula epidemiologica iar meciurile oficiale se vor desfasura in 19 februarie (Romania – Israel si Spania – Polonia) si in 21 februarie (Polonia – Romania si Israel – Spania). Meciurile Vulturilor vor fi transmise in direct de Digi Sport 3.

 


Fara "obstacole" neprevazute cauzate de pandemia Covid-19, dar constransi de mai multe probleme medicale aparute in ultima perioada in randurile Vulturilor, selectionerul Tudor Costescu si secundul Nenad Markovic vor miza la Gliwice pe urmatorii sportivi:
Bogdan NICOLESCU – CSM CSU Oradea
Alexandru OLAH – SCM Timisoara
Dragos DICULESCU – SCM U Craiova
Tudor GHEORGHE – FC Arges Pitesti
Rares UTA – FC Arges Pitesti
Marcu BADIU – CSO Voluntari
Bogdan POPA – FC Arges Pitesti
Tudor GIRBEA – CSO Voluntari
Ionut BERCEANU – Dinamo Bucuresti
Tudor FOMETESCU – CSM CSU Oradea
Mirel DRAGOSTE – SCM Timisoara
Mihai MACIUCA – FC Arges Pitesti
* Kristopher RICHARD a castigat aseara Cupa Poloniei cu echipa sa de club, Enea Zastal Zielona Gora, si este asteptat sa faca jonctiunea cu lotul tricolor direct la Katovice, localitate in care cele patru delegatii nationale vor fi cazate in perioada 15-21 februarie.

Intreaga delegatie care se deplaseaza in Polonia a trecut toate testarile RT-PCR, toti sportivii si membrii staff-ului tehnic avand rezultate negative. Pe de alta parte, din pacate, in pofida eforturilor depuse la Bucuresti de doctorul Vasile Osean, dar si de staff-ul medical al echipei UCAM Murcia, Lucas TOHATAN si Emanuel CATE nu vor putea fi prezenti la meciurile cu Israel si Polonia, nefiind recuperati dupa accidentari.

In timpul ultimelor pregatiri din Arena de Baschet, capitanul Vulturilor, Bogdan Nicolescu, a punctat inainte de plecare: “Atunci cand venim la echipa nationala, nu avem alte ganduri decat acelea de a performa, indiferent de ce adversari ne asteapta. Am intalnit, poate din nefericire pentru noi, niste adversari foarte puternici in aceasta grupa de calificare, dar trebuie sa vedem si aspectele pozitive: a juca impotriva unor echipe atat de solide reprezinta o ocazie pentru noi sa devenim mai buni, sa invatam din fiecare greseala pe care am facut-o si sa eliminam aceste erori pe viitor. Cu fiecare meci pe care il disputam impreuna, aceasta echipa nationala tanara poate creste si capata experienta. Ne dorim foarte mult sa obtinem rezultate pozitive pentru Romania in urmatorii ani. In Polonia, ne vom juca sansele pana la capat, avand incredere in forta nucleului format la nationala”.

Inaintea ultimelor meciuri din Grupa A, iata cum arata clasamentul, cu precizarea ca Israel si Spania sunt deja calificate (acced la turneul final primele 3 locuri din grupe, in vreme ce echipa de pe locul 4 intra din august in turul secund al calificarilor pentru World Cup):
1. ISRAEL – 8 puncte (4 victorii)
2. POLONIA – 6 puncte
3. SPANIA – 6 puncte
4. ROMANIA – 4 puncte

In data de 19 februarie, Romania va intalni Israel in vreme ce Polonia primeste replica Spaniei, campioana mondiala en-titre, iar in data de 21 februarie, Vulturii se vor confrunta cu Polonia in vreme ce Spania va da piept cu Israel.

Informatii despre rezultate, date statistice, inregistrari video - AICI

Foto - credit fiba.basketball

Parteneri