Decizii ale Consiliului Director din data de 14.01.2019

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, convocata pentru data de 14.01.2019, s-a desfasurat in Bucuresti, la sediul FRB, cu prezenta a 11 membri ai Consiliului Director iar juristul FRB, Doru Toma si presedintele CCAB, Adrian Voinescu, au participat in calitate de invitati.
In cadrul sedintei Consiliului Director din data de 14.01.2019 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:
 
1. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, prezinta o informare despre actiunile intreprinse pentru realizarea cererii de finantare, in vederea incheierii contractului de finantare cu MTS pentru anul 2019. Toate departamentele FRB au conlucrat pentru o previzionare cat mai exacta a actiunilor si evenimentelor prevazute in calendarul 2019. In momentul in care MTS va aproba cererea de finantare si va comunica bugetul alocat FRB pentru 2019, se vor face modificarile necesare.
 
2. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, face cateva aprecieri asupra desfasurarii primei faze a LNBM si invita ceilalti membri ai Consiliului Director  sa-si exprime opiniile. Dl. Horatiu Floca spune ca a existat un plus real, cu jocuri mult mai atractive si echilibrate (mai ales in Grupa A). Dl. Florin Nini afirma ca regula jucatorului roman de U23 a dat roade, mai multi jucatori tineri evoluand bine in minutele acordate in meciuri importante si echilibrate. Astfel, a aparut o concurenta intre jucatorii tineri, cu rol in echipa, unii jucand si finaluri de joc. Prin noua formula a LNBM, au aparut centre noi – Constanta, Focsani, Sighetu Marmatiei, Voluntari etc, care s-au alaturat celor de traditie. Pentru sezonul urmator se vor analiza propuneri pentru realizarea unei competitii cu jocuri echilibrate in toate grupele. Pe de alta parte, secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, informeaza Consiliul Director despre retragerea din LNBM a echipei ACS Cuza Sport Braila, care a atras si o serie de consecinte:

- sanctionarea clubului ACS Cuza Sport Braila, conform RSLNBM;
- completarea Grupei Albastru cu o alta echipa provenita din Grupa C;
- in Grupele Albastru si Verde vor evolua aceleasi echipe care au jucat intre ele in grupa C, astfel ca, la propunerea mai multor cluburi, se propune aprobarii Consiliului Director ca in aceste grupe, in faza a-ll-a a LNBM, sa se intre cu toate punctele acumulate in prima faza. Se aproba cu unanimitate de voturi.
– in grupa Verde vor fi doar 3 echipe si se vor juca etape, nu turnee, in 3 tururi;
- la propunerea unor cluburi, dar si a presedintelui CCAB, dl. Adrian Voinescu, se supune aprobarii Consiliului Director ca baremul pentru arbitrii/comisar/oficiali masa pentru jocurile din grupele Albastru si Verde sa ramana acelasi din Grupa C, din prima faza a LNBM. Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
3. Secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, supune aprobarii calendarul international pe 2019, atat pentru baschetul 5x5, cat si 3x3, masculin si feminin. Se aproba cu unanimitate de voturi.

4.
Se aproba cu unanimitate de voturi achitarea taxei de garantie pentru inscrierea la Universiada 2019, cate 5.000 euro pentru fiecare echipa nationala, masculin si feminin.
 
5. Referitor la „All Star Game 2019”, masculin, se propune ca acesta sa se desfasoare ca un eveniment separat si sa se realizeze un "Caiet de Sarcini" pentru cluburile participante in LNBM. In cazul in care nu vor exista cluburi doritoare pentru organizarea ASG 2019, atunci evenimentul va fi cuplat cu Final Four Cupa Romaniei, masculin. Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
6. Deoarece CCLTO si-a declinat competenta, unul dintre cei 3 membri fiind direct implicat in desfasurarea jocului de la Pitesti, din data de 06.01.2019, secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta cazul, adresa SCM U Craiova, precum si rapoartele celor implicati. Se analizeaza si in final se supune aprobarii o amenda de 5.000 euro pentru BCMU FC Arges Pitesti, conform RGOC, art. 23.31, literele „d” si „e” coroborate. Daca instalatia tehnica noua va fi montata in termen de 2 saptamani, atunci amenda va fi injumatatita. In caz de recidiva, penalitatea se va dubla. Se aproba cu 10 voturi pentru si o abtinere.
 
7. Se prezinta solicitarile pentru doua acorduri de joc de la seniori la juniori: Raceanu Remus (de la ACS Tg Jiu la CSS Sighet U18) si Porumb Cristian (de la CSM Sighetu Marmatiei la CS Universitatea Cluj juniori). Se aproba in unanimitate.
 
8. La propunerea CCAB, se propune ca jocurile din LNBF, etapa din 16 februarie, sa se desfasoare in data de 17 februarie (in 15-16 februarie are loc cursul de perfectionare al arbitrilor si comisarilor din LNB). Se aproba cu unanimitate de voturi.
 
9. Se aproba cu unanimitate de voturi completarea RGOC cu urmatorul articol: „Eventualele costuri de acces, functionare si gazduire pentru operatorii/echipamentele firmei specializate sunt in sarcina clubului organizator care, in calitate de gazda, desfasoara jocurile in sala respectiva”.
 
10. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea dl. Dacian Dan ca taxa de formare sa fie extinsa si la jucatorii juniori care pleaca la alte cluburi in strainatate si, dupa o periada, se intorc in tara si joaca la cluburi de seniori -  taxa va fi in acord cu grupa in care clubul de seniori participa.
 
11. Se aproba cu unanimitate de voturi datele de desfasurare pentru Festivalul de Babybaschet si Minibaschet si CN U12:
- Festivalul babybaschet: 16-22 iunie;
- Festivalul minibaschet: 23-29 iunie;
- CN U12: 30 iunie – 06 iulie;
Saptamana viitoare se vor purta discutii pentru stabilirea localitatii in care se vor desfasura competitiile.
 
12. Se aproba cu unanimitate de voturi ca in Cupa Romaniei Masculin 3x3, in seria EST, in care sunt repartizate 9 echipe, sa se permita completarea cu alte 3 echipe ale unor cluburi posesoare de CIS si afiliate la FRB.
 
13. In competitile feminine Cupa Romaniei 3x3 si Liga Nationala 3x3 din 2019 se propune ca la fiecare echipa sa se permita participarea unei jucatoare peste 35 de ani. Se supune la vot si se aproba in unanimitate.
 
14. Se aproba cu unanimitate de voturi repartizarea catre cluburi a drepturilor TV Digi pentru sezonul 2017 – 2018.
 
15. Secretarul general al FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta situatia sportivei Horvath Mercedes ca un caz special. Se propun urmatoarele:

- jucatoarea se poate transfera fara grila la clubul ACS Napoca Baschet School;
- daca in sezonul 2019-2020 clubul ACS For You Cluj Napoca va inscrie o echipa feminina in CN U18, atunci jucatoarea va putea sa se intoarca la For You sau sa ramana la ACS NBS , dar va trebui platita grila de transfer catre ACS For You.
Se aproba cu 10 voturi pentru si o abtinere.
 
16. Juristul FRB, dl. Doru Toma, prezinta situatia jucatoarei Nicolett Orban. Fiind un transfer de la un club de juniori la un club de seniori se aproba cu unanimitate de voturi ca in acest caz sa se aplice RGOC, art. 17.22.2 - jucatoarea primeste drept de transfer cu achitarea taxei de formare.

Parteneri