Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a calificat in play-off-ul FIBA Europe Cup

Echipa masculina U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit sa obtina calificarea, in premiera, in sferturile de finala ale FIBA Europe Cup, dupa ce gruparea pregatita de antrenorii Mihai Silvasan si Branko Cuic s-a impus pe teren propriu, miercuri seara, in fata israelienilor de la Ironi Ness Ziona BC, cu scorul de 82-71. Clasata pe locul secund in Grupa J, cu patru victorii si doua infrangeri, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca avanseaza in play-off si urmeaza sa intalneasca in sferturile de finala puternica grupare germana Medi Bayreuth, invingatoarea Grupei I. Meciul tur va avea loc in BTArena din Cluj-Napoca, in 4.03.2020, iar returul este programat sa se dispute in Oberfrankenhalle din Bayreuth, in 11.03.2020. Tot miercuri seara, in cadrul Grupei J, campioana LNBM, CSM CSU Oradea, a cedat in prelungiri in fief-ul liderului Tsmoki Minsk, cu 62-68, si a parasite scena europeana.


Miercuri seara, baschetul masculin romanesc a inregistrat o performanta notabila, echipa U-Banca Transilvania Cluj-Napoca reusind sa se califice, in premiera, in play-off-ul FIBA Europe Cup. In ultimul meci din Grupa J, baschetbalistii pregatiti de antrenorii Mihai Silvasan si Branko Cuic, si coordonati de legendarul tehnician Dusko Dujosevic, au obtinut victoria in disputa cu gruparea israeliana Ironi Ness Ziona BC, cu scorul de 82-71 (24-20, 15-21, 25-18, 18-12), spre marea bucurie a suporterilor prezenti in Sala Sporturilor “Horia Demian”. In urma acestui rezultat, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a clasat pe locul secund al Grupei J si a avansat in play-off, urmand sa intalneasca in sferturile de finala puternica grupare germana Medi Bayreuth, invingatoarea Grupei I. Conform programului anuntat de FIBA, meciul tur din sferturile de finala va avea loc in BTArena din Cluj-Napoca, in 4.03.2020, iar returul este programat sa se dispute in Oberfrankenhalle din Bayreuth, in 11.03.2020.

Inregistrarea meciului de miercuri seara, precum si statistica oficiala – AICI

 

Tot in cadrul Grupei J, campioana LNBM, CSM CSU Oradea, a fost la un pas de o mare surpriza chiar in fief-ul liderului Tsmoki Minsk, baschetbalistii pregatiti de antrenorii Cristian Achim si Milan Mitrovic cedand in prelungiri, cu scorul de 62-68 (11-18, 13-20, 20-9, 13-10, 5-11). Cu doua secunde inainte de finalul timpului regulamentar, Markovic si-a trecut in cont o reusita de 3 puncte si a dus scorul la 54-57 iar dupa un timp de odihna solicitat de gazde, Maksim Salash a reusit sa egaleze exact pe semnalul sonor, scor 57-57! Interesant de remarcat este faptul ca, in cazul in care oradenii castigau partida de la Minsk, clasamentul final al Grupei J avea ca lider echipa U-Banca Transilvania in vreme ce Tsmoki cobora pe locul 2. Si astfel, implicit, clujenii ar fi avut ca adversar in play-off gruparea daneza Bakken Bears, ocupanta locului doi din Grupa I. In cele din urma, insa, Tsmoki Minsk s-a impus in prelungiri si si-a pastrat pozitia de lider iar CSM CSU Oradea a parasit scena europeana, ocupand locul 4 in clasamentul final al Grupei J, cu doua victorii si patru infrangeri.

Inregistrarea meciului de miercuri seara, precum si statistica oficiala – AICI

Mai jos va prezentam tabloul complet al play-off-ului FIBA Europe Cup, editia 2019-2020:

QF1 Ventspils (Letonia) – Bahcesehir College (Turcia)
QF2 Tsmoki Minsk (Belarus) – Bakken Bears (Danemarca)
QF3 BC Kiev Basket (Ucraina) – Pinar Karsiyaka (Turcia)
QF4 U-BT Cluj-Napoca (Romania) – medi Bayreuth (Germania)

Conform FIBA, invingatoarele din QF1 si QF2, precum si cele din QF3 si QF4 se vor duela in semifinale (25.03.2020 si 01.04.2020) iar ultimul act al FIBA Europe Cup se va desfasura in finalul lunii aprilie.

Parteneri