Foto

ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a castigat Cupa Romaniei, editia 2020

Echipa feminina ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a cucerit pentru a treia oara consecutiv trofeul Cupa Romaniei, dupa ce a dispus, duminica seara, in finala competitiei KO de “rivala” FCC Baschet Arad, cu scorul de 80-67 (14-24, 35-12, 14-15, 17-16). MVP-ul finalei a fost americanca Rebecca Diane Tobin, care a primit in cadrul festivitatii de premiere din Sepsi Arena din Sf. Gheorghe distinctia “BT Player of the Game”.


Arena Sepsi din Sf. Gheorghe a gazduit, in week-end, meciurile din cadrul Final 4 Cupa Romaniei, feminin, sezonul 2019-2020, la start fiind prezente detinatoarea trofeului, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, precum si echipele FCC Baschet Arad, Agronomia Bucuresti si ACS KSE Tg. Secuiesc.
Sambata, in semifinale, gruparea gazda condusa de antrenorul Zoran Mikes a dispus la pas de Agronomia Bucuresti, cu scorul de 109-41, in vreme ce echipa aradeana coordonata de antrenorul Manuel Escudero a trecut de ACS KSE Tg. Secuiesc, cu scorul de 76-59.


Duminica seara, in fata unui public numeros, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe si FCC Baschet Arad s-au luptat in marea finala cu trofeul pe masa, incercand sa ofere asistentei si un spectacol baschetbalistic de calitate. Debutul ultimului act al intrecerii KO a apartinut echipei FCC Baschet Arad, care s-a instalat la conducere si a castigat clar primul sfert, cu 24-14. Gazdele au revenit in forta in cel de-al doilea sfert si dupa ce au reusit sa reduca din diferenta au intrat la vestiare in avantaj, scorul fiindu-le favorabil: 49-36. La reluare, jocul a continuat sub semnul echilibrului iar gazdele au reusit sa-si conserve avantajul in ultimele 20 de minute de joc, astfel ca, fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria echipei ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, cu scorul de 80-67. Astfel, gruparea din Sf. Gheorghe reuseste sa cucereasca trofeul Cupa Romaniei pentru a treia oara consecutiv si pentru a sasea oara in istoria clubului.

La festivitatea de premiere, MVP-ul finalei a fost declarata Rebecca Diane Tobin, baschetbalista de origine americana primind distinctia “BT Player of the Game”.

Statisticile oficiale si rezultatele din CRBF, sezonul 2019-2020, se gasesc AICI


FOTO – credit https://www.facebook.com/sic.sepsi

Parteneri