Foto

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe continua cursa de calificare in play-off-ul EuroCup Women 2019-2020

Campioana en-titre a baschetului feminin romanesc, ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, a cedat, joi seara, pe teren propriu, in fata puternicei echipe poloneze Artego Bydgoszcz, cu scorul de 50-76, dar se mentine in cursa de calificare in fazele superioare ale EuroCup Women, sezonul 2019-2020, ocupand in continuare locul secund in cadrul Grupei E a Conferintei 1.


Arena Sepsi din Sf. Gheorghe a gazduit, joi seara, un nou meci important din cadrul cupelor europene, echipa locala ACS Sepsi SIC primind replica liderului neinvins al Grupei E din cadrul Conferintei 1 a EuroCup Women, puternica grupare poloneza Artego Bydgoszcz. Dupa doua victorii superbe, obtinute in primele runde ale sezonului regular in fata echipelor Galatasaray Istanbul, scor 78-62, si Lulea BBK, scor 81-74, singura reprezentanta a baschetului feminin romanesc din cupele europene a incercat sa dea o noua lovitura. Si chiar daca adversarele veneau din postura de lider neinvins al Grupei E, ACS SEpsi SIC Sf. Gheorghe a reusit o prima repriza foarte buna, tinand piept puternicei grupari poloneze Artego Bydgoszcz. Scor la pauza, 30-35. Din nefericire, insa, dupa revenirea de la vestiare, oaspetele s-au desprins decisiv in cel de-al treilea sfert, scor 32-55, obtinand in cele din urma o victorie clara. Scor final 50-76 si Artego Bydgoszcz continua sa fie neinvinsa in Grupa E, in vreme ce ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe ramane pe locul secund, urmand sa se lupte in continuare cu principala contracandidata la calificare, galonata Galatasaray Istanbul, care are aceeasi linie de clasament, cu doua victorii si doua infrangeri la activ.

Informatii despre datele statistice ale jocului de la Sf. Gheorghe se gasesc AICI

In urma rezultatelor inregistrate in primele patru runde, iata cum arata clasamentul Grupei E, cu precizarea ca primele doua clasate din fiecare grupa si cele mai bune doua echipe de pe locurile 3 din cadrul grupelor Conferintei 1 vor obtine la finalul acestei faze calificarea in play-off:

Grupa E
1. Artego Bydgoszcz – 8 puncte (4 victorii)
2. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
3. Galatasaray Istanbul – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. Lulea BBK – 4 puncte (4 infrangeri)

Dupa oprirea competitiilor datorita primei “ferestre” din cadrul FIBA Women’s EuroBasket 2021 Qualifers, in care nationala Romaniei va intalni Danemarca (14 noiembrie) si Cehia (17 noiembrie), campioana ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe va reveni pe scena europeana pentru ultimele doua confruntari din cadrul Grupei E:

27 noiembrie 2019
Galatasaray Istanbul – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe

5 decembrie 2019
ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – Lulea BBK

Parteneri