Foto

Acvilele pleaca spre Riga pentru meciurile din FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei va pleca, luni dimineata, spre Letonia, urmand sa intre la Riga in bula epidemiologica realizata de forul continental pentru meciurile echipelor din grupele D si I din cadrul FIBA Women's EuroBasket 2021 Qualifiers. Cu rezultate negative pe linie la testarile RT-PCR impuse de FIBA, delegatia noastra va intra de luni seara in regimul de cantonament inchis si se va pregati in Olympic Sports Centre din Riga pentru dubla din finalul acestei saptamani cu Italia si Danemarca.


Confruntat cu mai multe absente in lot (n.n. – Ursu, Cuic si Stoiedin), dar si cu problemele medicale ale lui Ashley Walker, care nu va putea fi prezenta la meciurile din aceasta “fereastra” din cauza unei accidentari, antrenorul Ayhan Avci se va baza la Riga pe urmatoarele 14 sportive:
Annemarie Godri-Parau (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)
Ioana Ghizila (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)
Carla Popescu (CSM Satu Mare)
Alina Podar (CSM Satu Mare)
Tunde Kilin (CSM Satu Mare)
Kincso Kelemen (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)
Gabriela Marginean (Landerneau Bretagne Basket)
Gabriela Irimia (CSM Targoviste)
Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca)
Anca Sipos (Agronomia Bucuresti)
Romina Filip (Agronomia Bucuresti)
Elisabeth Pavel (UMCS Lublin)
Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sf. Gheorghe)
Dora Ardelean (FCC Baschet Arad)

Alaturi de antrenorul Avci mai fac parte din staff-ul tehnic al nationalei tricolore si:
Muge Berkalp - antrenor secund
Miruna Crasnic - antrenor secund
Claudiu Fometescu - antrenor federal
Vasile Osean – medic
Mircea Nutescu – kinetoterapeut
Traian Racu - team manager

Duminica, dupa ultimul antrenament din Arena FRB al Acvilelor, antrenorul Ayhan Avci a declarat pentru www.frbaschet.ro:

Este un moment dificil pentru baschetul mondial, pentru sport in general, din cauza acestei pandemii. Nu avem ce face decat sa ne adaptam, asa ca avem de jucat impotriva Italiei pe teren neutru, desi, fara indoiala, aveam alt avantaj daca jucam pe teren propriu, asa cum era programat initial. Pe langa acest context pandemic, ne aflam si in situatia in care una dintre cele mai importante jucatoare ale noastre, Ashley Walker, nu va putea juca la Riga din cauza unei accidentari. In afara de Ashley, care era destul de importanta petru "chimia" jocului nostru, lipsesc din motive intemeiate si alte jucatoare importante si experimentate precum Claudia Cuic, Adina Stoiedin sau Sonia Ursu. Asadar, suntem intr-o situatie destul de grea, dar nu ne-am gandit niciodata ca ne vom preda. Ne-am antrenat cu multa intensitate la Bucuresti si vom continua antrenamentele la Riga, acolo unde ni se va alatura si Gabriela Marginean. Personal, sunt optimist ca, fie si in aceste conditii, putem obtine doua victorii in aceasta fereastra. Cred asta, pentru ca, am vazut cat de intens lucreaza fetele la antrenamente, realizand importanta acestor doua meciuri, mai ales a celui impotriva Italiei. Ne-am adaptat tactica la efectivul pe care il avem acum la dispozitie. Primul meci este cu Italia si este unul strategic in calculele grupei, de aceea ne-am concentrat pentru moment asupra lui. Stim ca si Italia are minim doua absente importante in lot, Sottana si Keys, dar, chiar si fara aceste doua jucatoare, formeaza o echipa solida, cu sportive extrem de creative in atac. De aceea, in zilele urmatoare vom lucra mult sa ne perfectionam apararea, blocajele defensive si tranzitia, pentru ca apararea noastra va trebui sa fie aproape perfecta in aceasta partida. Sunt convins ca apararea este aspectul care va face diferenta in acest meci crucial. Va fi un meci de mare uzura, ma astept la lupte grele sub panou, dar am incredere maxima in jucatoarele mele. Fireste, ne gandim si la meciul cu Danemarca, nu ne subestimam aceasta adevrsara pe care am depasit-o la Timisoara. Nu ne va fi usor fara Ashley si Adina (ca sa ma refer doar la absentele fata de lotul de anul trecut). Vom opera mici schimbari in sistemele noastre si sunt convins ca putem surprinde aceasta echipa nordica extrem de ambitioasa.

Reamintim ca, Romania va evolua la Riga impotriva selectionatei similare a Italiei, in data de 13 noiembrie, de la ora 19:45, si impotriva nationalei Danemarcei, in data de 15 noiembrie, de la ora 16:30.

Dupa disputarea primelor doua etape din Grupa D, iata cum arata clasamentul:
1. Cehia – 4 puncte (2 victorii)
2. Romania – 3 puncte (1 victorie si 1 infrangere)
3. Italia – 3 puncte (1 victorie si 1 infrangere)
4. Danemarca – 2 puncte (2 infrangeri)

FOTO - Antrenorul Ayhan Avci cauta cele mai bune solutii pentru meciurile cu Italia si Danemarca (copyright frbaschet.ro)

 

Parteneri