Foto

Acvilele se vor confrunta cu Bulgaria pentru locurile 7-8 la Europenele U18 de la Sofia

Nationala feminina de junioare a Romaniei a cedat astazi in fata selectionatei similare a Croatiei, cu scorul de 47-89 (19-25, 3-20, 14-27, 11-17), in seria valorica pentru locurile 5-8 din cadrul FIBA U18 Women’s European Championship, Division B. Duminica, de la 13:45, Acvilele vor da replica nationalei Bulgariei, intr-o confruntare care va decide ocupantele locurilor 7 si 8 din cadrul intrecerii continentale care se deruleaza la Sofia. Toate meciurile sunt transmise in direct pe canalul de youtube FIBA TV.

Nationala feminina de junioare a Romaniei a fost vizibil bulversata emotional, psihic si chiar fizic dupa esecul suferit in ultimele secunde ale partidei cu Slovacia din cadrul sferturilor de finala ale FIBA U18 Women’s European Championship, Division B, si nu a reusit sa faca fata, astazi, unei noi confruntari pe scena continentala. Revenite in Universiada Hall din Sofia cu regretul evident ca nu s-au calificat in semifinale si ca vor juca in seria valorica 5-8 cu incomoda nationala a Croatiei, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorii Loredana Ion si Goran Vrkic au incercat din rasputeri sa intre in joc si sa metina ritmul impus de adversarele, obiectiv realizat pana spre finalul primului primul sfert. Astfel, dupa primele zece minute Croatia conducea cu 25-19, insa Romania reusise in mai multe randuri sa joace de la egal la egal cu adversarele de la malul Adriaticii. A urmat, insa, un sfert in care tinerele tricolore au picat psihic si au fost de nerecunoscut, permitand Croatiei sa puna stapanire totala pe joc si sa se distanteze pana la pauza la 45-22.
La reluare, incercarile tricolorelor de revenire in joc au fost contracarate de croate iar diferenta de pe tabela s-a marit o data cu scurgerea timpului de joc, erorile si greselile din tabara noastra avand efecte negative in evolutia scorului. Astfel, dupa alte doua sferturi dominate de adversare, fluierul final al jocului a consemnat scorul de 89-47 (25-19, 20-3, 27-14, 17-11) in favoarea Croatiei, care nu reflecta deloc o diferenta reala dintre cele doua echipe.  

Statistica meciului – AICI

In urma acestui rezultat, Romania va juca pentru locurilor 7-8, duminica, de la 13:45, in Universiada Hall din Sofia, chiar impotriva selectionatei similare a Bulgariei, echipa care a cedat sambata in fata Tarilor de Jos, cu scorul de 61-67. Pentru locurile 5-6, Croatia se va confrunta cu Tarile de Jos.

In lupta pentru trofeu si medalii, dar si implicit pentru promovarea in primul esalon baschetbalistic european, sunt implicate Slovenia, Slovacia, Portugalia si Serbia, acestea evoluand sambata seara in cadrul semifinalelor.

Parteneri