Foto

Agronomia Bucuresti a cucerit laurii nationali la U20


Echipa masculina Agronomia Bucuresti a castigat, marti seara, titlul de campioana nationala la categoria “under 20”, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Milan Sokic s-a impus in finala Turneului National CN U20 in fata rivalei Universitatea Cluj-Napoca, cu scorul de 42-34. Bronzul editiei 2019-2020 a fost obtinut de CSS CSM Sighetul Marmatiei, echipa pregatita de antrenorul Emil Kosztelnik reusind sa treaca in finala mica a evenimentului juvenil gazduit de Parcul Municipal Ploiesti Vest de ACS Dan Dacian, cu scorul de 61-40.


La sase luni de la suspendarea tuturor competitiilor sportive din Romania din cauza pandemiei COVID-19, cele mai valoroase reprezentante ale baschetului juvenil au revenit pe terenul de joc pentru a incheia sezonul competitional 2019-2020 in urma unor eforturi conjugate realizate atat de participanti, cat si de organizatori (n.n. – evenimentul baschetbalistic de la Ploiesti este organizat de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, si in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti).

Cu teste RT-PCR la zi si respectand normele impuse in plan epidemiologic pentru competitiile in aer liber, performerele categoriei “under 20” s-au reunit la Ploiesti pentru a stabili ierarhia finala a Campionatului National, evenimentul baschetbalistic fiind gazduit de terenurile din incinta in Parcului Municipal Ploiesti Vest. Totodata, membrii departamentului tehnic FRB, precum si presedintele Colegiului Central al Antrenorilor, au avut ocazia sa urmareasca evolutiile celor mai valorosi sportivi de la aceasta categorie de varsta, realizand si un trial de selectie in vederea viitoarelor convocari la echipele nationale.

Dupa doua semifinale in care bucuria revenirii pe terenul de joc a coplesit oarecum performanta sportiva, Agronomia Bucuresti si Universitatea Cluj-Napoca au obtinut accesul in finala CN U20, reusind sa treaca clar de rivelele CSS CSM Sighetul Marmatiei, cu 65-45, si respectiv ACS Dan Dacian, cu 78-49. Aseara, CSS CSM Sighetul Marmatiei si ACS Dan Dacian au deschis faza finala iar echipa pregatita de Emil Kosztelnik s-a impus clar, cu 61-40, si a intrat in posesia bronzului CN U20. A urmat o finala oarecum echilibrata, in care buturuga mica Agronomia Bucuresti a rasturnat carul mare Universitatea Cluj-Napoaca. De altfel, desi pornea cu sansa a doua, echipa pregatita de Milan Sokic si-a dominat neasteptat adversarul inca de la primul fluier si a reusit sa-l surprinda de multe ori cu un joc foarte bine organizat. In cele din urma, Agronomia Bucuresti s-a impus cu scorul de 42-34 si a intrat in posesia laurilor nationali ai CN U20.

Dar iata si clasamentul final al Turneul National CN U20, masculin, sezonul 2019-2020:


1. AGRONOMIA BUCURESTI

Macavei Filip
Iuga Alin Lucian
Dragomir Alexandru Florin
Dragomir Andrei Ionut
Iakabos Robert
Lazar Alexandru Gabriel
Vaida David
Stan Andrei Valentin
Maschiu Marco Andrei
Mocanu Edward Valentin
Banica Mihnea Rares
Sokic Milan – antrenor


2. Universitatea Cluj-Napoca

Barbu Nicolas
Birlean Radu
Bota Paul
Brie Mihnea
Burlacu Alexandru
Cristea Alexandru
Funar David
Horga Matei
Ionas Alexandru
Mihasan Rares
Tat Alexandru
Valeanu Tudor
Covaciu Florin – antrenor


3. CSS CSM Sighetul Marmatiei

Feher Fredi Alexandru
Albu Ciprian
Alexandru Cristian
Bledea Eugen Gheorghe
Husti George
Simionca Henrique Paulo
Nanu Robert Ionut
Kracz Mihaly Anton
Vaida Adrian Nicu
Ardelean Rares Catalin
Dunca George Raul
Voinescu Radu Gheorghe
Kosztelnik Emil Lucian – antrenor


4. ACS Dan Dacian Bucuresti

Diaconu Andrei
Ionescu Victor Andrei
Petrescu Radu Cristian
Popescu Alexandru
Serban Vlad
Viulet Dragos
Ionica Marius Cristian
Nedelea Alin
Romila Razvan - antrenor



Toate meciurile U20 au fost transmise pe canalul oficial de youtube FRB TV, dar si pe pagina de facebook a FRB.
Rezultatele inregistrate in cadrul Turneului National al CN U20 se gasesc AICI

In paralel, sunt in plina desfasurare si Turneele Nationale U15 (masculin si feminin), finalele acestei categorii de varsta fiind programate sa se desfasoare joi, cu incepere de la ora 09:15, in direct pe FRB TV.

Zilnic, pe pagina oficiala de facebook a FRB gasiti instantanee de la toate meciurile (album foto pe zile).

Parteneri