Foto

Carmen Tocala, in vizita de lucru la Cluj-Napoca

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala a efectuat in ultimele zile un adevarat tur de forta in teritoriu. Dupa ce a vizitat orasele Craiova, Targu Jiu si Targu Mures, unde s-a intalnit cu autoritatile locale dezbatand numeroase teme, cele mai importante fiind sustinerea activitatii baschetbalistice in localitate sau a infiintarii sucursalelor regionale ale federatiei, Carmen Tocala a ajuns astazi la Cluj-Napoca, unde, in cursul diminetii, s-a intalnit cu primarul Emil Boc.

Insotita de vicepresedintele FRB Mircea Cristescu, Carmen Tocala a prezentat edilului proiectele de dezvoltare si regionalizare ale federatiei. De asemenea, in discutii s-au mentionat si laturile educative si de dezvoltare a sanatatii pe care le au sportul - in general - si baschetul - in special.

Astfel s-a lansat ideea ca Federatia Romana de Baschet sa sprijine cu logistica practicarea baschetului in cresele din Cluj-Napoca, dar si atragerea elevilor in activitati sportive baschetbalistice, prin prezenta la orele de educatie fizica, pe langa profesori, a unor jucatori de la echipele de tineret si seniori.

Tema a fost aprofundata ulterior si la Inspectoratul Judetean Cluj, acolo unde conducerea federatiei s-a intalnit cu inspectorul scolar general Marilena Marc, cu inspectorul scolar general adjunct Anca Hodorogea, precum si cu inspectorul scolar de educatie fizica si sport, Bella Mihaly. Reprezentantii FRB in frunte cu Carmen Tocala au sustinut introducerea baschetului 4 la 4 la orele de educatie fizica din ciclul primar, precum si disputarea de competitii scolare judetene si regionale in aceasta ramura.

Parteneri