Foto

Cei 12 Vulturi pentru meciul cu Luxemburg din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers

Reprezentiva masculina de baschet a Romaniei va evolua, duminica, de la ora 18:00, in deplasare, impotriva selectionatei similare a Luxemburg, intr-un meci contand pentru Grupa B din cadrul FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers. Dupa cateva zile de pregatire in Arena de Baschet, selectionerul Dragan Petricevic s-a decis asupra celor 12 Vulturi care vor intra duminica pe parchetul arenei Centre National Sportif & Culturel d’Coque, delegatia tricolora urmand sa plece in Luxemburg sambata la primele ore ale diminetii. Meciul va fi transmis in direct pe FIBA TV.


Nationala masculina a Romaniei va intra de duminica in focurile FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, Vulturii urmand sa evolueze in cadrul Grupei B, impotriva selectionatelor similare ale Luxemburg si Albaniei. Conform sistemului competitional, castigatoarele celor trei grupe si cea mai buna echipa clasata pe locul secund vor accede in faza urmatoare, urmand sa evolueze in cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers Second Round.
Dupa mai multe zile de pregatire in Arena de Baschet, selectionerul Dragan Petricevic a decis componenta lotului de jucatori care va efectua deplasarea in Luxemburg, delegatia tricolora urmand sa plece samabata, la primele ore ale diminetii.
Dar iata lista celor 12 sportivi care vor evolua in partida inaugurala cu Luxemburg:

1. GHEORGHE TUDOR - FC Arges Pitesti
2. TOHATAN LUCAS – BC CSU Sibiu
3. RICHARD KRISTOPHER – CSM CSU Oradea
4. FOMETESCU TUDOR – CSM CSU Oradea
5. DICULESCU DRAGOS – Lanstede Hammers Zwolle (Tarile de Jos)
6. NICOLESCU BOGDAN – CSM CSU Oradea
7. MACIUCA MIHAI – FC Arges Pitesti
8. COLCEAG LUCA - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
9. TOROK ROLLAND – CSO Voluntari
10. GRASU STEFAN - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
11. UTA RARES – BC CSU Sibiu
12. CATE EMANUEL – UCAM Murcia (Spania)

Totodata, va prezentam mai jos si componenta staff-ului tricolor, cu mentiunea ca delegatia Romaniei va fi insotita in Luxemburg de presedintele FRB, Carmen-Emilia Tocala:
1. Dragan PETRICEVIC – antrenor principal
2. Florin NINI - antrenor secund
3. Gabriel MOGOS – doctor
4. Rudi IVANOIU – maseur
5. Marius TOMA – team-manager
6. Constantin IOAN – coordonator tehnic FRB
7. Catalin BURLACU – general manager FRB
8. Rist Tiberiu – responsabil COVID si ofiter presa

Nationala Romaniei va ajunge in Luxemburg sambata, in jurul orelor pranzului, si va efectua spre seara un prim antrenament de acomodare in Centre National Sportif & Culturel d’Coque, arena care va gazdui duminica, de la ora 18:00, partida dintre selectionata tarii gazda si Romania. Meciul va fi transmis in direct pe canalul oficial de youtube FIBA TV.

Alte informatii, rezultate, statistici si inregistrari video ale jocurilor se gasesc pe site-ul oficial al competitiei  - AICI

Pe de alta parte, joi seara, in vreme ce nationala tricolora se pregatea intens sub comanda selectionerului Dragan Petricevic in Arena de Baschet, la Durres, s-a disputat primul meci din actuala campanie continentala preliminara, Albania primind replica Luxemburg. Dupa un meci foarte echilibrat, albanezii s-au impus, cu scorul de 92-89 (27-26, 21-20, 20-28, 24-15), reusind sa gestioneze mai bine finalul de joc.
Statistica meciului – AICI

Reamintim programul meciurilor pe care Vulturii le vor sustine in campania de pre-calificare europeana in cadrul Grupei B:

LUXEMBURG – ROMANIA (28.11.2021, ora 18:00)
ROMANIA – ALBANIA (24.02.2022)
ROMANIA – LUXEMBURG (30.06.2022)
ALBANIA – ROMANIA (03.07.2022)

 

FOTO - copyright www.frbaschet.ro (credit Alina Cojocaru)

Parteneri