Foto

Competițiile de copii și juniori, precum și Liga 1, suspendate până la redeschiderea școlilor

Avand in vedere noile masuri impuse, luni seara, de autoritatile romane, privind prevenirea extinderii  virusului COVID-19, si anume inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor intre 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade, Consiliul Director al FRB a decis, astazi, in regim de urgenta, cu majoritate de voturi, urmatoarele:

1. Suspendarea pe durata inchiderii unitatilor de invatamant preuniversitare a tuturor competitiilor oficiale de baschet la nivel de juniori, inclusiv U20, organizate de catre FRB si de catre Asociatiile Judetene de Baschet si Asociatia Municipala de Baschet Bucuresti. Din cauza faptului ca in Liga 1 activeaza preponderant sportivi juniori, se decide si supendarea acestei competitii pentru aceeasi perioada.

2. Pentru operativitate in luarea deciziilor, se instituie un Comitet pentru Situatii de Urgenta care va putea lua orice hotarare necesara in domeniul baschetablistic in contextul prevenirii epidemiei de COVID-19. Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul FRB este format din Horia Paun, Dan Berceanu, Claudiu Fometescu si Doru Toma.

Totodata, reamintim faptul ca meciurile din Liga Nationala de Baschet, Masculin si Feminin, se vor desfasura fara spectatori pana la data de 31 martie 2020.

În plus, președintele FR Baschet a decis încetarea - pe aceeași perioadă - a tuturor activităților sportive din Arena de Baschet (București, Bvd Basarabia 39), aici incluzând antrenamente și meciuri oficiale (inclusiv cele din Divizia Onoare).

Parteneri