Foto

Competitiile nationale din baschetul juvenil incep din acest week-end in intreaga tara!

Dupa aproape un an de la declansarea pandemiei Covid-19, reprezentantii baschetului juvenil romanesc revin in aceste zile pe terenurile de joc din intreaga tara pentru a participa in cadrul Campionatelor Nationale, editia 2020-2021, organizate de FRB pe diverse categorii de varsta. Astfel, respectand atat normele impuse pe perioada pandemiei Covid-19 prin Ordinul comun MTS si MS, precum si regulile din Protocolul medical FRB pentru competitiile in spatiu inchis, in acest week-end, in mai multe orase din tara se vor desfasura primele meciuri din intrecerile nationale U13 si U16, masculin si feminin.
La startul acestor intreceri, dupa ce trebuie sa treaca de testarile RT-PCR efectuate cu maxim 48 de ore inaintea inceperii fiecarei competitii, se vor alinia 78 de echipe, impartite pe categoriile de varsta dupa cum urmeaza:

Campionatul National U13, editia 2020-2021 - 12 echipe (feminin) + 23 de echipe (masculin)
Campionatul National U16, editia 2020-2021 - 12 echipe (feminin) + 31 de echipe (masculin)


In intrecerea feminina din CN U13, turneele vor fi gazduite de arene sportive din Bucuresti, Sf. Gheorghe, Tg. Mures si Dej, in vreme ce tinerele baschetbaliste prezente in CN U16 se vor confrunta in turnee organizate in diverse sali de sport din Sf. Gheorghe, Alba Iulia, Tg. Jiu si Bucuresti.

In competitia masculina din CN U13, turneele sunt programate sa se desfasoare in arene din Bucuresti, Ploiesti, Sibiu, Cluj-Napoca, Sighetul Marmatiei si Iasi, iar tinerii baschetbalisti din CN U16 se vor intrece in mai multe sali de sport din Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Targoviste, Arad, Tg. Frumos, Tg. Secuiesc, Sura Mica Sibiu si Tg. Jiu.

Programul meciurilor, rezultatele si clasamentele se gasesc pe site-ul FRB pe paginile dedicate fiecarei competitii in parte – pentru feminin U13 (AICI); pentru feminin U16 (AICI); pentru masculin U13 (AICI); pentru masculin U16 (AICI).

Saptamana viitoare sunt programate sa inceapa si celelalte categorii juvenile, in week-end-ul urmator fiind randul echipelor inscrise in CN U14 si CN U18 sa intre in focurile turneelor din faza inaugurala.

Parteneri