Foto

CSM CSU Oradea continua parcursul fara greseala in grupele FIBA Europe Cup

Campioana LNBM, CSM CSU Oradea, a obtinut, miercuri seara, cea de-a treia victorie consecutiva in cadrul grupei D din FIBA Europe Cup, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim a reusit sa se impuna si pe terenul echipei elvetiene Fribourg Olympic, cu scorul de 79-60. Astfel, CSM CSU Oradea continua sa fie liderul grupei D, cu punctaj maxim. Tot miercuri, in aceeasi grupa, BC CSU Sibiu a cedat pe teren propriu in fata echipei turce Bahcesehir Koleji, cu scorul de 81-83, si se afla in continuare in cautarea primei victorii pe scena europeana. Intr-o alta serie, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a suferit primul esec din actualul sezon, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan cedand in Siberia, in fata gruparii rusesti Enisey Krasnoyarsk, cu scorul de 87-97. In urma acestui rezultat, Enisey si U-BT Cluj se afla la egalitate in clasamentul Grupei G, cu cate doua victorii si o infrangere.


Campioana en-titre a baschetului masculin autohton, CSM CSU Oradea, continua parcursul fara greseala din grupele FIBA Europe Cup, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim reusind, miercuri seara, sa obtina o victorie importanta in Elvetia, in fief-ul echipei Fribourg Olympic. Dupa un joc dominat clar de campioana Romaniei, in care Richard, Broussard si Markovic au facut legea sub panouri, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 79-60 (24-22, 18-13, 20-14, 17-11) si se mentine in pozitia de lider al Grupei D, cu punctaj maxim dupa disputarea primelor trei etape.
Informatii statistice despre jocul de la Fribourg se gasesc AICI


Tot miercuri, in aceeasi grupa, detinatoarea Cupei Romaniei, BC CSU Sibiu, a fost foarte aproape sa sparga gheata, insa gruparea pregatita de antrenorul Dan Fleseriu a cedat in cele din urma pe teren propriu in fata echipei turce Bahcesehir Koleji, cu scorul de 81-83. A fost un joc in mare masura echilibrat, cu oscilatii de scor pe sferturi, iar finalul a fost gestionat ceva mai bine de oaspeti, care au obtinut o victorie importanta in cursa pentru calificarea in faza urmatoare. 
Informatii statistice despre jocul de la Sibiu se gasesc AICI

Dupa disputarea primelor trei runde, iata cum arata clasamentul Grupei D:
1. CSM CSU Oradea – 6 puncte (3 victorii)
2. Bahcesekir Koleji – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Fribourg Olympic – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. BC CSU Sibiu – 3 puncte (3 infrangeri)

In cadrul grupei G din FIBA Europe Cup, tot miercuri, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a suferit primul esec din actualul sezon, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan cedand cu greu in Siberia, in fata gruparii rusesti Enisey Krasnoyarsk, cu scorul de 87-97 (19-25, 23-29, 25-23, 20-20). A fost un meci nebun, cu o prima parte dominata de gazde, iar la reluare, rusii s-au desprins in numai patru minute la o diferenta de 24 de puncte, scor 69-45 in min 24! A urmat o cursa de urmarire deosebita, clujenii reusind sa reduca din handicap pana la 4 puncte, scor 89-85 in min 38. Finalul a apartinut din nou gazdelor, care obtin astfel o victorie importanta in economia calificarii, cu scorul de 97-87.
Informatii statistice despre jocul de la Krasnoyarsk se gasesc AICI

Dupa disputarea primelor trei runde, iata cum arata clasamentul Grupei G:
1. Enisey Krasnoyarsk – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
2. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Sodertalje Kings – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. BC Balkan Botevgrad – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)

Parteneri