Foto

CSM CSU Oradea s-a calificat in sferturile de finala ale FIBA Europe Cup!

Una dintre reprezentantele baschetului masculin romanesc, CSM CSU Oradea, a reusit, marti seara, sa acceada in sferturile de finala ale FIBA Europe Cup, dupa ce gruparea coordonata de antrenorul Cristian Achim s-a impus in fata puternicei echipe ucrainiene BC Dnipro, cu scorul de 78-72 (18-19, 20-16, 20-15, 20-22), intr-un joc disputat in Arena Antonio Alexe si care a contat pentru prima prima faza a play-off-ului competitiei continentale derulata sub egida FIBA. In primul meci din “bula” gazduita de Arena Antonio Alexe, BC CSU Sibiu a fost foarte aproape de victorie in confruntarea cu incomoda grupare italiana Unahotels Reggio Emilia, echipa pregatita de antrenorul Dan Fleseriu cedand intr-un final de infarct, cu scorul de 61-65 (15-17, 19-13, 13-17, 14-18). In urma acestor rezultate, maine seara, de la ora 19:00, CSM CSU Oradea se va intalni cu Unahotels Reggio Emilia, intr-o partida care va decide numele echipei care va accede in careul de asi al FIBA Europe Cup, editia 2020-2021, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT si in mediul online de FIBA TV.


Arena Antonio Alexe din Oradea a gazduit, marti, doua dintre partidele contand pentru prima faza a play-off-ului FIBA Europe Cup, pe teren fiind prezente doua dintre reprezentantele baschetului masculin romanesc, BC CSU Sibiu si CSM CSU Oradea.


In prima intalnire derulata in cadrul “bulei epidemiologice” realizata la Oradea de catre FIBA, cu sprijinul clubului local, au intrat sub lumina reflectoarelor BC CSU Sibiu si Unahotels Reggio Emilia. A fost o disputa extrem de captivanta si echilibrata, in care ambele echipe si-au folosit toate atuurile pentru a inclina balanta victoriei in favoarea lor. In cele din urma, intr-un final de infarct, Unahotels Reggio Emilia s-a impus in fata fostei castigatoare a Cupei Romaniei, cu scorul de 65-61, dupa ce a reusit sa gestioneze mai bine ultimele actiuni, gratie reusitelor parafate de la linia de libere de americanii Frank Elegar si Brynton Lemar, dar si a cosului de 3 puncte marcat de unul dintre cei mai valorosi jucatori prezenti pe parchetul arenei oradene, finlandezul Petteri Koponen.

Statistica oficiala a meciului – AICI


A urmat al doilea joc, in care s-au confruntat pentru un loc in sferturile de finala echipele CSM CSU Oradea si BC Dnipro. Dupa un debut in forta al gruparii ucrainiene, gazdele si-au intrat in ritm si au preluat initiative, echilibrand situatia pe tabela in finalul primului sfert. Cu Stephen Holt si Nikola Markovic intr-o forma deosebita, sprijiniti foarte bine de coordonatorul Giordan Watson, CSM CSU Oradea apasa pe acceleratie si reuseste sa-si domine adversarul, marindu-si diferenta pe tabela o data cu trecerea timpului de joc: 38-35 in min. 20; 58-47 min. 28; 70-61 min. 37. In ultimele minute, in pofida eforturilor depuse de gruparea ucrainiana, oradenii au reusit sa-si conserve avantajul de pe tabela iar fluierul final a consemnat victoria fostei campioane LNBM. Scor final 78-72 si gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim avanseaza in premiera in sferturile de finala ale FIBA Europe Cup!

Statistica oficiala a meciului – AICI


In urma rezultatelor inregistrate marti in Arena Antonio Alexe, CSM CSU Oradea si Unahotels Reggio Emilia au avansat in faza superioara, urmand sa se confrunte, joi seara, de la ora 19:00, intr-un meci de totul sau nimic pentru accederea in Final 4. Intalnirea de joi sear ava fi transmisa in direct de DIGI SPORT si in mediul online de FIBA TV.


Alte informatii, statististici, rezultate si inregistrari ale meciurilor din FIBA Europe Cup - AICI

Parteneri