Foto

CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu se confrunta pentru SuperCupa Romaniei, editia 2019


Arena “Antonio Alexe” din Oradea va gazdui sambata, cu incepere de la ora 18:30, intalnirea dintre CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu, contand pentru SuperCupa Romaniei, editia 2019. Partida va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 4.


Dupa ce au dominat sezonul trecut intern din baschetul masculin romanesc si si-au “impartit” trofeele, campioana LNBM, CSM CSU Oradea, si detinatoarea Cupei Romaniei, BC CSU Sibiu, se vor intalni din nou, sambata, pentru un alt mult ravnit trofeu, cel al SuperCupei Romaniei, editia 2019.

In comparatie cu sezonul trecut, cele doua grupari au efectuat cateva modificari in efectivele de jucatori, oradenii transferandu-i pe americanul Aaron Broussard si pe fostul international roman Catalin Baciu, in vreme ce sibienii si-au intarit “legiunea americana” cu Jared Jordan, Barry Stewart si Jordan Chatman si l-au achizitionat si pe internationalul roman Rolland Torok.


Zilele trecute, cei doi antrenori, Cristian Achim si Dan Fleseriu, au prefatat SuperCupa Romaniei, editia 2019, in cadrul unor conferinte de presa.
Incepem sezonul intern cu un meci cu trofeul pe masa. Nu este o premiera pentru noi. Intalnim o echipa a Sibiului mult schimbata la semicerc fata de sezonul trecut. Noi avem multe necunoscute in ceea ce ii priveste pe adversari, mai ales pentru ca Sibiul este la primul meci oficial din acest sezon”, a declarat antrenorul Cristian Achim.
Cred ca va fi un meci foarte disputat, in care echipa mai agresiva va avea castig de cauza. Oradea are deja doua meciuri oficiale, noi venim dupa un turneu util, cu doua jocuri dificile. Asa ca suntem pregatiti sa abordam si noi, in premiera, un trofeu la inceput de sezon”, a punctat antrenorul Dan Fleseriu.

Si daca tot am amintit de cei doi antrenori, sa mentionam si faptul ca istoricul intalnirilor directe dintre CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu cu Achim si Fleseriu la timone este favorabil campionilor LNBM cu 17-11.

Pe de alta parte, conform datelor oficiale, cele doua grupari, care se vor mai intalni in acest sezon, in premiera, si in cadrul grupelor FIBA Europe Cup, vor miza in confruntarea de sambata pe multi jucatori experimentati.
Astfel, campioana LNBM, CSM CSU Oradea, are la dispozitie o linie de jucatori straini formata din Kristopher Richard, Aaron Broussard, Sean Barnette, Nikola Markovic, Dragan Zekovic si Arturas Valeika, un grup de jucatori autohtoni cu mare experienta internationala, precum Giordan Watson, Bogdan Nicolescu si Catalin Baciu, dar si cativa tineri de perspectiva, cum ar fi Edward Petrescu, Tudor Fometescu si Darius Melut. De partea cealalta, detinatoarea Cupei Romaniei, BC CSU Sibiu, va arunca in lupta o linie americana formata din  Jared Jordan, Barry Stewart, Jordan Chatman, Randal Falker, Christopher Cooper Williams si Isaiah Philmore, precum si un grup de internationali romani format din Rolland Torok si Lucas Tohatan, dar si din mai tinerii Aurelian Gavriloaia, Robert Stan si David Engi.

Totodata, interesant de remarcat este si faptul ca meciul din SuperCupa Romaniei, editia 2019, deschide seria de dueluri dintre CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu, cele doua formatii urmand sa se confrunte de cinci ori in urmatoarele trei luni – o data in SuperCupa (5 octombrie); de doua ori in grupele FIBA Europe Cup (23 octombrie si 19 noiembrie); de doua ori in Grupa A din LNBM (9 noiembrie si 4 ianuarie)!

Partida de sambata din Arena “Antonio Alexe” din Oradea va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 4, cu incepere de la ora 18:30.

FOTO  - Tribunele din Arena Antonio Alexe se anunta a fi din nou arhipline, ca si la ultimele confruntari intre cele doua mari rivale din baschetul masculin romanesc (credit Roby Boros)

Parteneri