Foto

Davorin Nakic contribuie la perfectionarea arbitrilor si comisarilor romani

FIBA Referee Manager pentru Europa, Davorin Nakic, a participat, in perioada 10-12 septembrie 2021, la Stagiul comun de perfectionare a arbitrilor si comisarilor de baschet din tara noastra. Cursurile s-au desfasurat in incinta Complexul National Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani, in prezenta arbitrilor si comisarilor FIBA din Romania, dar si a arbitrilor si comisarilor care activeaza in ambele Ligi Nationale de Baschet (Masculin si Feminin).

Vineri dupa-amiaza, lucrarile Stagiului au fost deschise de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, si de Marius Marinescu, membru al Consiliului Director si presedinte al Comisiei de Comisari, dupa care oficialii prezenti au intrat in “paine”. Astfel, timp de mai multe ore pe durata celor trei zile de stagiu, arbitrii si comisarii au asistat la diverse teme de studiu si perfectionare, bazate pe foarte multe clipuri video. Totodata, in cadrul stagiului comun, atat arbitrii, cat si comisarii, au sustinut testari fizice si teoretice.

Obisnuit cu oficialii romani de acum doi ani, cand a fost prezent la Stagiul din septembrie venind la Cluj-Napoca direct de la FIBA World Cup 2019, Davorin Nakic a prezentat mai multe teme interesante, printre care enumeram “Relatia dintre comisar – arbitru”, “Greseala antisportiva” sau “Simularea greselii personale”, fiind foarte volubil si incercand de multe ori sa destinda atmosfera de lucru. Seful arbitrilor FIBA din Europa a fost completat cu alte teme de catre fostul mare arbitru international roman Fabiana Badalan-Martinescu, care se va ocupa de comisia tehnica din cadrul Colegiului de Arbitri, precum si de instructorul national Bedir Sefer si de Marius Marinescu, ultimul urmand sa fie propus Consiliului Director ca presedinte pentru ambele comisii centrale (arbitri si comisari). Duminica, in jurul orelor pranzului, presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala a inchis Stagiul comun de perfectionare a arbitrilor si comisarilor de baschet, multumindu-le celor prezenti pentru implicare si pentru faptul ca au depasit barierele testarilor, urmand sa oficieze la cel mai inalt nivel in Romania.


Mentionam ca toti participantii au respectat toate normele de preventie epidemiologica impuse in cadrul bazei olimpice de la Izvorani.

Parteneri