Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 25.11.2019

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet s-a desfasurat in data de 25.11.2019, la sediul FRB, cu prezenta a 11 membrii ai Consiliului Director. In calitate de invitat a participat la sedinta juristul FRB, dl. Doru Toma.
In cadrul sedintei Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet din data de 25.11.2019 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1. Se aproba cu unanimitate de voturi componenta lotului olimpic largit de baschet 3x3 feminin, componenta pozitiilor din colectivul tehnic, planul de pregatire si de participare in competitii in vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.

2. Se aproba cu unanimitate de voturi lista de premiere pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2020.

3. Se aproba cu majoritate de voturi modificarile propuse de Departamentul Tehnic pentru „Procedura de plata a taxei de formare” si cuantumul grilelor de transfer (junior-junior), care se vor aplica din decembrie 2019 (vor fi postate pe site-ul FRB la sectiunea regulamente).

4. Se aproba cu majoritate de voturi propunerea Departamentului Tehnic ca, in cazul rezilierii unei colaborari dintre un club de seniori si unul de juniori, sanctiunea de  depunctare cu 5 puncte in sezonul curent LNBM sa fie inlocuita cu o sanctiune financiara de 10 000 euro. In cazul in care culpa apartine clubului de juniori, clubul de seniori se va adresa instantei civile.

5. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza Consiliul Director asupra situatiei Comisiei de Disciplina: dl. Doru Toma si-a dat demisia in scris iar domnii Petre Branisteanu si Nicolae Pirsu si-au anuntat demisiile in mediu on-line. Totodata, dl. Horia Paun isi manifesta nemultumirea fata de activitatea Comisiei de Disciplina si propune revocarea acesteia. Se aproba cu majoritate de voturi (9 voturi pentru, 1 vot impotriva, 1 abtinere) revocarea Comisiei de Disciplina. Presedintele FRB propune o noua Comisie de Disciplina, in urmatoarea componenta: presedinte, dl avocat Razvan Boboc, membrii, d-na consilier juridic Madalina Cristea si d-na avocat Oana Diaconu; secretar tehnic dl. Laurentiu Grigoriu. Se aproba cu majoritate de voturi (9 voturi pentru, 1 vot impotriva, 1 abtinere)

6. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, propune constituirea „Comisiei pentru implementarea si dezvoltarea jocului de baschet 3x3” in componenta: dna Alina Moanta, d-na Monica Nicolaescu, dl Andrei Talpes, dl Adrian Voinescu, dl Radu Petre, dl. Andrei Ioan, dl Vlad Ghizdareanu, dl Claudiu Fometescu. Se aproba cu unanimitate de voturi.

7. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza Consiliul Director referitor la semnarea unui protocol de colaborare cu federatiile nationale din Israel, Elvetia si Cipru.

8. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, prezinta situatia de la Colegiul Central al Antrenorilor de baschet si propune inlocuirea presedintelui CCA, dl. Florin Nini, cu dl. Marcel Tenter. Se aproba cu unanimitate de voturi revocarea Colegiului Central al Antrenorilor. Se aproba cu unanimitate de voturi numirea d-lui. Marcel Tenter ca presedinte al CCA, acesta urmand sa-si aleaga si sa prezinte o noua echipa pana la urmatoarea sedinta a Consiliului Director.

9. Juristul FRB, dl. Doru Toma, prezinta recomandarile Comisiei Nationale pentru Combaterea Discriminarii si se propune anularea regulii jucatorului naturalizat (punctul 56 din RS LNBM). Se aproba cu majoritate de voturi (6 voturi pentru, 2 voturi impotriva, 3 abtineri) anularea regulii jucatorului naturalizat.

10. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, informeaza membrii Consiliului Director despre deciziile luate in Comitetul Executiv din 28.10.2019 si despre adresa cluburilor din LNBF, care solicita FRB sa modifice punctele 21 si 54 din RS LNBF. Se aproba cu majoritate de voturi (10 voturi pentru si 1 abtinere) mentinerea deciziilor Consiliului Director referitoare la RS LNBF, competitia continuand sa se desfasoare conform RS LNBF aprobat.

11. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta repartizarea drepturilor TV pentru LNBM, sezonul 2018-2019. Se aproba cu unanimitate de voturi.

12. Se respinge propunerea antrenorului federal, dl. Claudiu Fometescu, de a se introduce o inlocuire temporara, in cazul accidentarii unui jucator strain care necesita mai mult de trei luni de recuperare, inainte de 28 februarie 2020 (5 voturi impotriva, 2 voturi pentru, 4 abtineri).

Parteneri