Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 26.01.2022

Urmare a corespondentei electronice din 25 si 26 ianuarie 2022, la care au raspuns 12 membri, Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB Emilia-Carmen Tocala, a adoptat urmatoarele decizii:

1. Revenirea la calendarul de testare Covid-19 impus prin legislatia in vigoare, astfel:
Conform Ordinului comun al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii, nr. 535/1505 din 11.08.2021 si publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 775, in data de 11.08.2021, sunt exceptati de la calendarul de testare obligatorie impus prin Anexa 5 urmatoarele categorii:
- Persoanele vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
- Minorii
Totodata, conform Ordinului Ministrului Sanatatii publicat in data de 09.01.2022:
- persoanele cu rezultate pozitive la testarea pentru identificare SARS-CoV-2 nu se mai testeaza dupa iesirea din izolare si pana intr-a 180-a zi de la data rezultatului pozitiv, cu exceptia celor care dezvolta simptomatologie clar sugestiva.

In aceste conditii, conform legislatiei in vigoare, vor efectua testari periodice obligatorii (efectuate in unitati avizate de Ministerul Sanatatii) toti participantii la competitiile baschetbalistice (sportivi, antrenori, insotitori, oficiali etc), care nu se incadreaza la exceptiile prezentate mai sus, cu maxim 48 de ore inainte de disputarea meciului.

Totodata, va reamintim ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, persoanele care prezinta simptomatologie Covid-19 vor fi izolate imediat si testate iar in cazul in care prezinta rezultat pozitiv la testare trebuie sa se urmeze dispozitiile DSP locala.

Pentru a mentine un climat de siguranta epidemiologica in randul participantilor, Federatia Romana de Baschet recomanda tuturor echipelor de baschet sa monitorizeze atent starea de sanatate a tuturor sportivilor, antrenorilor si celorlalti membri ai staff-urilor tehnice, si sa recurga, daca este cazul, la efectuarea de teste rapide antigen.


2. In situatiile in care o echipa a avut mai multi sportivi in izolare (pozitivi la teste) sau carantina (contacti directi), atunci primul joc de dupa perioada de izolare/carantina impusa de DSP locala se va reprograma astfel ca acesta sa se dispute la minim 48 ore de la iesirea din izolare a majoritatii sportivilor (daca meciul este pe teren propriu) si la minim 72 ore de la iesirea din izolare a majoritatii sportivilor (daca meciul este in deplasare). In cazul in care cluburile nu ajung la un acord asupra datei reprogramarii meciului, atunci Departamentul de Competitii-Eligibilitate, cu avizarea secretarului general FRB, va decide data disputarii jocului respectiv.

Parteneri