Foto

Echipele Romaniei au ocupat locurile 10 si 12 la FIBA 3x3 U23 World Cup 2019

Echipele nationale de baschet 3x3 ale Romaniei au ratat de putin calificarile in sferturile de finala ale FIBA 3x3 U23 World Cup 2019, intreceri gazduite pana duminica seara de localitatea chineza Lanzhou, dupa ce ambele  selectionate tricolore au ocupat locul trei in faza grupelor. In urma rezultatelor inregistrate in faza inaugurala, echipa Romaniei s-a clasat pe locul 10 in intrecerea feminina, avand o linie cu trei victorii si o infrangere, in vreme ce in competitia masculina a ocupat locul 12, cu doua victorii si doua infrangeri.


Duminica seara a cazut cortina peste cea de-a doua editie a FIBA 3x3 U23 World Cup 2019, laurii intrecerilor mondiale de tineret fiind adjudecati de Japonia (feminin) si Rusia (masculin). Ambele nationale ale Romaniei au ratat de putin calificarea in faza meciurilor eliminatorii, ocupand locul 3 in grupe, la mare lupta cu primele doua clasate.

In competitia feminina, echipa Romaniei, in formula Ecaterina Armanu, Nicolett Orban, Alina Podar si Daiana Tanase, a adunat o linie de clasament cu trei victorii (19-12 cu Uganda, 21-20 cu Mongolia si 18-13 cu Iran) si o infrangere (9-21 cu Germania) in Grupa C, ratand calificarea in sferturile de finala, la cosaveraj, in lupta directa cu Germania si Mongolia. Din pacate, esecul la o diferenta foarte mare suferit de tricolore in fata Germaniei, scor 9-21, coroborat cu victoria Mongoliei in fata Germaniei, scor 13-11, a facut ca nationala noastra feminina sa rateze la cosaveraj prezenta printre cele mai bune 8 echipe din lume, desi a acumulat acelasi numar de puncte cu Germania si Mongolia. In urma acestor rezultate inregistrate in faza grupelor, Romania s-a clasat pe locul 10 in topul final al FIBA 3x3 U23 World Cup, in vreme ce podiumul mondial a fost ocupat in ordine de Japonia, Rusia si Franta.

In intrecerea masculina, echipa Romaniei, in formula Stefan Birloveanu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu si Cristian Mainea, a facut fata cu brio puternicelor adversare din prima faza, dar a ratat in cele din urma calificarea in sferturile de finala, clasandu-se pe locul 3 in Grupa B, cu doua victorii (21-18 cu SUA si 21-16 cu Kazakhstan) si doua infrangeri (16-21 cu China si 12-15 cu Letonia) la activ. In urma acestor rezultate inregistrate in faza grupelor, Romania s-a clasat pe locul 12 in topul final al FIBA 3x3 U23 World Cup, in vreme ce podiumul mondial a fost ocupat in ordine de Rusia, Ucraina si Serbia.

Informatii despre rezultate, clasamente si alte statistici se gasesc AICI

Parteneri