Foto

FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020 se va desfasura in Romania!

Pentru prima data in istorie, Federatia Romana de Baschet a primit organizarea unei competitii mondiale, municipiul Cluj-Napoca urmand sa gazduiasca intrecerile FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020! Decizia a fost luata in cadrul FIBA Central Board, in data de 30 martie, la Abidjan, si confirmata in data de 2 aprilie printr-o adresa oficiala semnata de presedintele FIBA, Horacio Muratore, si de secretarul general FIBA, Andreas Zagklis. “Va felicitam oficial pentru obtinerea dreptului de organizare a FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, ca urmare a deciziei FIBA Central Board”, se arata in adresa oficiala primita marti dupa-amiaza de la conducerea FIBA.


Conform dosarului depus de FRB in urma cu doua luni pentru obtinerea dreptului de organizare a intrecerilor mondiale feminine rezervate sportivelor U17, meciurile din cadrul FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020 vor fi gazduite de principalele arene sportive din Cluj-Napoca, Sala Polivalenta “BT Arena” si Sala Sporturilor “Horia Demian”. La startul intrecerilor mondiale se vor prezenta 16 echipe din intreaga lume (cu sportive nascute dupa 1 ianuarie 2003), iar meciurile se vor disputa in perioada 15-23 august. Numele echipelor calificate la cea de-a VI-a editie a FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020 vor fi aflate in aceasta vara, dupa derularea competitiilor continentale de cadete din Europa, Africa, Asia/Oceania, America de Nord si America de Sud.

Astfel, dupa ce Romania a organizat anual, incepand cu 2006 si pana in prezent, competitii europene juvenile, dar si grupele EuroBasket Women 2015 si EuroBasket 2017, de aceasta data, in premiera, tara noastra va fi gazda unei competitii mondiale, decizia FIBA Central Board fiind si o confirmare a faptului ca Romania a fost la inaltime din punct de vedere organizatoric la evenimentele precedente.


De mentionat faptul ca primele cinci editii ale FIBA U17 Women Basketball World Cup s-au desfasurat in Franta (2010), Olanda (2012), Cehia (2014), Spania (2016) si Belarus (2018), iar medaliile de aur au fost cucerite de patru ori de nationala SUA si o singura data de nationala Australiei.


Calificata direct pe tabloul FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, nationala feminina a Romaniei  va participa cu generatia 2003 in aceasta vara la Campionatul European U16, Divizia B, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul principal Madalin Piperea urmand sa evolueze la Sofia, in perioada 15-24 august.

Parteneri