Foto

FRB a trimis mai multi antrenori romani la stagiul de perfectionare de la Pecs

Federatia Romana de Baschet continua actiunile planificate in cadrul strategiei aprobate de Consiliul Director, in aceasta perioada mai multi antrenori romani fiind prezenti la un stagiu international de perfectionare gazduit de Academia de Baschet de la Pecs, considerat a fi printre cele mai importante pentru antrenorii de baschet din Europa.

Astfel, in perioada 12-14 ianuarie, directorul tehnic FRB Tiberiu Dumitrescu si Catalin Tanase, membru al Consiliului Director, impreuna cu un grup format din 12 antrenori romani participa la prima editie a Conferintei Internationale de Baschet din cadrul Programului “New Frontiers in Sports Science and Practice”, evenimentul desfasurandu-se la Ratgeber Basketball Academy de la Pecs, academie administrata de cunoscutul antrenor maghiar Laszlo Ratgeber.

Mai jos va prezentam lista celor 12 antrenori romani care sunt prezenti la Pecs:
Ionel Ivan (CSM Ploiesti)
Alin Saftel (CSU Stiinta Bucuresti)
Cosmin Serbanescu (ACS Dan Dacian Bucuresti)
Liliana Barbu (ABC Slam Bucuresti)
Florina Pora (Gladius Tg. Mures)
Cristina Acea (CS Cristina Ciocan)
Alexandru Kovacs (ACS Fireballs Sibiu)
Melania Kokovay (CSM CSU Oradea)
Cristian Bondor (CSS Gloria Arad)
David Mark Karsay (CSM CSU Oradea)
Vasile Andrei Boca (CSS Sighetu Marmatiei)
Flavius Lapuste (U-BT Cluj-Napoca)

Lectori de renume la Pecs

Stagiul de la Pecs a fost deschis in aceasta dimineata in prezenta ministrului Sandor Safar, a presedintelui Federatiei de Baschet din Ungaria, Ferenc Szalay, a sefului comisiei FIBA din Europa a antrenorilor de baschet, Michael Schwarz, precum si a rectorilor maghiari Tamas Sterbenz si Attila Miseta.
Programul conferintei se bucura de mai multe sesiuni ce urmeaza a fi prezentate de lectori si antrenori de renume, printre care se numara celebrii tehnicieni Ettore Mesina, Pinhas Pini Gershon, Luigi Geno Auriemma si Laszlo Ratgeber, dar si cunoscutul specialist in scouting Alojz Milosavljevic.

Dar iata si lista lectorilor care vor prezenta diverse teme la Pecs:
Ettore Messina – de patru ori castigator al EuroLeague Basketball si multiplu campion national in Italia si Rusia; este si unul dintre putinii antrenori din Europa care au activat in NBA (antrenor la San Antonio Spurs si LA Lakers).
Pinhas Pini Gershon – de doua ori castigator al EuroLeague Basketball cu Maccabi Tel Aviv si multiplu campion national in Israel; din 2015 este managerul nationalei Israel.
Luigi Geno Auriemma - de 11 ori campion in NCAA si inclus in Naismith Memorial Basketball Hall of Fame; antrenor principal al echipei feminine UConn Huskies College.
Dr. Laszlo Ratgeber - cel mai titrat antrenor maghiar, cu 18 trofee castigate in Ungaria; castigator al EuroLeague Basketball cu Spartak Moscova.
Michael Schwarz - seful programului FIBA Europe Coaching Certificate; coordonatorul comisiei FIBA pentru Europa a antrenorilor de baschet.
Prof. Dr. Nenad Trunic – antrenor la mai multe echipe din Serbia si lector in cadrul FIBA Europe Coaching Clinics; antrenor al nationalelor de juniori ale Serbiei iar anul trecut a fost cooptat in staff-ul cunoscutului selectioner Svetislav Pesic la nationala de seniori a Serbiei.
Alojz Milosavljevic – specialist in scouting, cu 22 de ani de experienta in NBA; in ultimii opt ani a fost scouter international pentru Portland Trail Blazers.
Sonja Vasic – legendara jucatoare a Serbiei, de trei ori castigatoare a Women’s EuroLeague si de doua ori campioana europeana.
David Kornel - singurul sportiv maghiar care a jucat in NBA; a evoluat la Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Toronto Raptors si Detroit Pistons.
Prof. Dr. Lajos Mocsai – selectioner al echipei feminine de handbal a Ungariei, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale.
Prof. Dr. Igor Jukic – director al Centrului medical Biotrening Lifestyle din Zagreb si sef al catedrei de pregatire fizica din cadrul Universitatii din Zagreb.
* mai participa numeroase alte personalitati din Ungaria din sfera pregatirii fizice, mentale si statisticii sportive.

Parteneri