Foto

Internationalul Emanuel Cate si-a prelungit contractul cu UCAM Murcia

Internationalul roman Emanuel Cate a semnat un nou acord cu staff-ul UCAM Murcia si va juca in tricoul acestei echipe si in urmatoarele doua sezoane din Liga ACB, prelungirea contractului fiind anuntata, astazi, de catre conducerea gruparii iberice, atat pe site-ul oficial al clubului, cat si pe canalele social-media (Instagram, Twitter, Facebook).
Transferat inca de la varsta de 16 ani la academia galonatei Real Madrid, pivotul nationalei Romaniei si-a incheiat cu succes junioratul in Spania, dupa care a evoluat, incepand din 2015, la nivel de seniori pentru echipele Betis Sevilla, CB Prat si UCAM Murcia.
In finalul sezonului 2017-2018, evolutiile sale deosebite in tricoul echipei CB Prat i-au adus si doua performante individuale, fiind desemnat cel mai bun pivot din LEB Oro si inclus in cvintetul ideal. Dupa care, din 2018, a evoluat in Liga ACB pentru UCAM Murcia iar in recentul sezon “inghetat” din cauza pandemiei Covid-19, Emi Cate a bifat 21 de meciuri sub culorile UCAM Murcia, cea mai buna evolutie din stagiune fiind inregistrata impotriva echipei Baxi Manresa, partida in care pivotul roman a marcat 27 de puncte si a avut o eficienta deosebita.
Pe de alta parte, Emi Cate a performat si la nivelul nationalelor Romaniei, contribuind decisiv la castigarea laurilor FIBA U20 European Championship, Division B, de la Oradea, dar si la multe dintre ultimele meciuri disputate de Vulturi in campaniile international din ultimii ani (FIBA EuroBasket 2017, precum si calificarile FIBA Basketball World Cup 2019 si FIBA EuroBasket 2021).

Parteneri