Foto

LPS CSS Satu Mare si Dinamo CSS 6 Bucuresti au castigat laurii nationali la U16

Echipa feminina LPS CSS Satu Mare si echipa masculina Dinamo CSS 6 Bucuresti au devenit laureatele Campionatelor Nationale U16, sezonul 2019-2020, dupa ce s-au impus, astazi, in finalele din cadrul Turneelor Nationale de Baschet Juniori in aer liber, eveniment gazduit de terenurile din Parcul Municipal Ploiesti Vest. In competitia feminina, LPS CSS Satu Mare a dispus in finala de Olimpia Bucuresti, cu scorul de 35-31, in vreme ce in intrecerea similara masculina, Dinamo CSS 6 Bucuresti a trecut de ABC Laguna Bucuresti, cu scorul de 56-36. Medaliile de bronz au fost castigate de ABC U Oradea, respectiv U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.


Parcul Municipal Ploiesti Vest a gazduit in ultimele patru zile mai multe dispute interesante din cadrul Turneelor Nationale de Baschet Juniori in aer liber, performerii categoriei “under 16” fiind prezenti la primul mare eveniment juvenil din Romania atat pentru a-si stabili ierarhiile finale ale Campionatelor Nationale, sezonul 2019-2020, cat si pentru a resimti dupa sase luni de restrictii gustul dulce al victoriei obtinute pe terenul de joc. Astfel, tinand cont de toate normele impuse de autoritati din cauza pandemiei COVID-19, participantii au incercat sa se adapteze noilor conditii, fiind constienti de faptul ca siguranta medicala este prioritara. Din punct de vedere baschetbalistic, in ciuda inconvenientelor care au redus vizibil standardul de performanta, bucuria revenirii pe terenul de joc a fost evidenta, cei mai valorosi sportivi ai categoriei U16 evoluand cu succes atat in Faza Trial Grupe, cat si astazi in finale. Si chiar daca doar unii au intrat in posesia tricourilor de campioni nationali, consideram ca toti participantii au fost invingatori.

Iar FRB a avut si oportunitatea de a monitoriza atat forma sportiva a celor care reprezinta viitorul baschetului romanesc, cat si evolutiile unor performeri care vor fi prezenti la viitoarele actiuni ale echipelor nationale.
Astazi, in urma rezultatelor inregistrate in finalele Campionatelor Nationale U16, feminin, iata cum arata ierarhia finala a sezonului 2019-2020:

1. LPS CSS Satu Mare
2. Olimpia Bucuresti
3. ABC U Oradea
4.CSS 4 Bucuresti
5. CSS Craiova

In finala mare, LPS CSS Satu Mare a reusit sa se impuna in fata rivalei Olimpia Bucuresti, cu scorul de 35-31, si a devenit campioana nationala a categoriei U16, in vreme ce ABC U Oradea s-a impus in finala mica in fata CSS 4 Bucuresti, cu scorul de 44-31, si a obtinut medaliile de bronz.

Dupa incheierea intrecerii feminine, a fost randul baietilor sa-si stabileasca clasamentul final pentru sezonul 2019-2020, asteptatele dispute finale din cadrul evenimentului national oferind de multe ori faze frumoase de baschet, dupa care am tot tanjit in ultimele sase luni. In urma rezultatelor inregistrate in finalele Campionatelor Nationale U16, masculin, iata cum arata clasamentul final al sezonului 2019-2020:

1. Dinamo CSS 6 Bucuresti
2. ABC Laguna Bucuresti
3. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
4. Leii Bucuresti
5. CS Otopeni
6. CSS 4 Bucuresti

In ultimul act al competitiei, Dinamo CSS 6 Bucuresti a reusit sa obtina o victorie clara in fata rivalei ABC Laguna Bucuresti, cu scorul de 56-36, castigand astfel laurii nationali ai categoriei U16. In lupta pentru medaliile de bronz, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a trecut de Leii Bucuresti, cu scorul de 72-65, in vreme ce in disputa pentru locurile 5-6, CS Otopeni a dispus de CSS 4 Bucuresti, cu scorul de 46-29.

Turneele Nationale de Baschet Juniori in aer liber de la Ploiesti sunt organizate de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, si in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti. Partenerul oficial al Federatiei Romane de Baschet este Banca Transilvania.

Pe pagina de facebook a FRB gasiti mai multe fotografii realizate in primele 4 zile ale evenimentului, iar pe canalul oficial de youtube FRB TV puteti revedea disputele de pe Terenul 1.

Parteneri