Foto

Ministrul Bogdan Matei i-a incurajat pe participantii de la Festivalul National de Minibaschet 2019

Festivalul National de Minibaschet 2019 a bifat astazi cea de-a sasea sesiune de jocuri, efervescenta realizata de miile de participanti, de la micutii baschetbalisti si antrenori, pana la parinti, rude si prieteni, fiind resimtita de la primele ore ale diminetii, atunci cand terenurile situate in incinta bazei sportive BTT Costinesti au inceput sa fie luate din nou cu asalt. Tobe, trompete, steaguri, bannere cu mesaje de sustinere, toate deschideau parca drumul spre cele 14 terenuri de baschet iar micutii baschetbalisti cu varste de pana la 12 ani paseau mai apasat la indemnul celor din jur, fiind dornici de o noua confruntare. Rand pe rand, cele 150 de echipe participante au intrat in concurs pentru runda a sasea, incalzind serios atmosfera pe baza, spre satisfactia sustinatorilor adunati in jurul terenurilor la umbra arbustilor din zona sau a umbrelelor.


La invitatia organizatorilor Festivalului National de Minibaschet 2019, ministrul Tineretului si Sportului, domnul Bogdan Matei, si-a facut astazi aparitia la terenurile din baza sportiva BTT Costinesti insotit de directorul general MTS, domnul Daniel Jianu, de presedintele FRB, domnul Horia Paun, precum si de reprezentantii conducerii BTT Costinesti. Ministrul Bogdan Matei s-a bucurat pentru cateva ore de baschet alaturi de asistenta, urmarind incursiunile micutilor baschetbalisti si frenezia micutelor galerii. I-a incurajat pe copii de pe margine, a surprins cateva instantanee din timpul jocurilor, i-a felicitat pe antrenori la finalul partidelor si chiar a aruncat de cateva ori la cos alaturi de copii. In final, ministrul Bogdan Matei s-a aratat incantat de organizarea Festivalului National de Minibaschet, unul dintre cele mai mari evenimente sportive juvenile din Romania. Impresionat de faptul ca Festivalul National de Baschet 2019 a adunat in baza BTT Costinesti in aceasta saptamana 149 de echipe, dintre care 113 de baieti si 36 de fete, cu un total de 1927 de copii si 171 de antrenori, ministrul Bogdan Matei a spus: "Aceste cifre spun totul despre dimensiunile acestui eveniment. M-am simtit extraordinar aici si as dori ca festivalul de la Costinesti sa fie un model si un exemplu pentru toata tara".


Joi dupa-amiaza, de la ora 16, festivalul continua cu traditionalul concurs “Cosul de Aur”, la care vor participa cate un reprezentant de la fiecare echipa. Vineri sunt programate alte doua sesiuni de jocuri iar sambata Festivalul National de Minibaschet 2019 se va incheia cu o ultima sesiune.


Instantanee surprinse din cadrul Festivalului National de Minibaschet 2019, eveniment organizat de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, prin intermediul BTT Costinesti – AICI

Rezultate din Festivalul National de Minibaschet 2019:
Pentru masculin – AICI
Pentru feminin - AICI

Parteneri