Foto

Nationala de tineret a Romaniei se pregateste pentru FIBA U20 European Championship din Georgia

Reprezentativa masculina U20 a Romaniei a inceput de astazi antrenamentele in Sala Polivalenta din Craiova, in vederea unei cat mai bune participari la FIBA U20 European Championship, Division B, intreceri care se vor disputa la Tbilisi, in perioada 15-24 iulie 2022.


Dupa ce unii dintre tinerii tricolori au trecut prin emotiile examenelor de Bacalaureat, nationala de tineret a Romaniei s-a reunit, miercuri seara, la Craiova, sub bagheta antrenorului principal Florin Nini. Conform planului de pregatire realizat de staff-ul tehnic tricolor, nationala U20 se va pregati mai multe zile in Cetatea Baniei, antrenamentele tehnico-tactice fiind combinate si cu meciuri de verificare sustinute in compania selectionatelor Bulgariei si Ucrainei. De altfel, dupa meciurile cu selectionata bulgara, din 24-26 iunie, nationala U20 a Romaniei va efectua un stagiu comun de pregatire cu nationala de tineret a Ucrainei, in perioada 26 iunie – 9 iulie, stagiu sustinut prin acordul cu COSR si Ministerul Sportului ca un sprijin acordat tarii vecine care se afla de mai multe luni in plin razboi.
Revenind la planul de pregatire al tricolorilor nostri, dupa stagiul comun cu Ucraina, baschetbalistii pregatiti de Florin Nini vor juca ultimele meciuri de verificare in Bulgaria, in perioada 9-11 iulie, dupa care vor pleca spre Tbilisi pentru a se acomoda cu atmosfera si arenele in care se vor disputa meciurile din cadrul FIBA U20 European Championship, Division B, in perioada 15-24 iulie 2022. Conform FIBA, Romania va juca in prima faza a intrecerii continentale in Grupa A, urmand sa se confrunte cu Luxemburg, Islanda, Estonia si Tarile de Jos, la start fiind anuntate 19 echipe representative.
Totodata, mai jos va prezentam componenta lotului masculin U20 al Romaniei:
 
Stefan GRASU – U-BT Cluj-Napoca
Luca COLCEAG – U-BT Cluj-Napoca
Mihai CARCOANA – SUA (Toledo College)
Matei BODEA – VfL Stade (Germania)
Teodor GHERMAN – CSM Galati
Alexandru LAZAR – Agronomia Bucuresti
Enzo VESCAN – CSM CSU Oradea
David OPREA – CSU Stiinta Bucuresti
Anton ROTARU – BC CSU Sibiu
Octavian ILIE – CSM Tg. Jiu
Dragos AXINTE – FC Arges Pitesti
Matei DORNEANU – CSU Stiinta Bucuresti
Robert SCHIPOR – SCM OHMA Timisoara
David VAIDA – Agronomia Bucuresti

Staff-ul tehnic tricolor este compus din Florin NINI (antrenor principal), Ciprian ENACHE (antrenor secund), Liviu DUMITRU (preaparator fizic), Rudi IVANOIU (fizioterapeut) iar responsabil din partea FRB este Marius DOBA.

Mai multe detalii despre competitia continentala de la Tbilisi - AICI

Parteneri