Foto

Olimpia si ACS Dan Dacian au cucerit laurii nationali la U15

Echipa feminina Olimpia Bucuresti si echipa masculina ACS Dan Dacian au castigat, astazi, titlurile de campioane nationale ale categoriei U15, editia 2019-2020, dupa ce s-au impus in finalele CN U15 din cadrul Turneului National de Baschet Juniori de la Ploiesti. In competitia feminina, Olimpia Bucuresti a dispus la mare lupta de rivala Sportul Studentesc in ultimul act, cu scorul de 46-44, iar in intrecerea masculina, ACS Dan Dacian a trecut clar in finala mare de Leii Bucuresti, cu scorul de 67-55.


Dupa patru zile pline cu meciuri de baschet in aer liber, timp in care performerii de la categoria “under 15” din intreaga tara s-au bucurat din nou de sportul cu mingea la cos, dar in conditii speciale impuse de prevenirea raspandirii COVID-19, astazi, terenurile din Parcul Municipal Ploiesti Vest au gazdit si ultimele dispute pentru stabilirea ierarhiilor finale din sezonul 2019-2020.

Respectand normele impuse de autoritati in actualele conditii pandemice, cele mai valoroase echipe feminine si-au disputat trofeul national, oferind totodata FRB si o buna oportunitate de a evalua atat forma sportiva, cat si de a realiza o selectie in urma monitorizarii evolutiilor tuturor participantelor de la Turneul National de Baschet Juniori in aer liber. In urma rezultatelor inregistrate astazi in Faza Finalelor, clasamentul CN U15, feminin, editia 2019-2020, este urmatorul:
1. Olimpia Bucuresti
2. Sportul Studențesc
3. ABC U Oradea
4. ACS Dan Dacian
5. CSS Sf. Gheorghe
6. LPS Alba Iulia
7. CSS 5 Bucuresti
8. CSM Targu Mures

In finala mare, Sportul Studentesc a cedat in fata echipei Olimpia Bucuresti, cu 44-46, astfel ca echipa pregatita de Mandica Ciubancan a intrat in posesia titlului de campioana a categoriei U15. In finala mica, ABC U Oradea a trecut de ACS Dan Dacian, cu 54-39, si a obtinut bronzul editiei 2019-2020. Alte rezultate: CSS Sf. Gheorghe - LPS Alba Iulia 48-35 (pentru locurile 5-6) si aseara CSS 5 Bucuresti  - CSM  Tg. Mures 51-29 (pentru locurile 7-8)


Dupa stabilirea ierarhiei finale in intrecerea feminina, a venit randul echipelor masculine sa-si incheie lupta pentru laurii CN U15, disputele de la Ploiesti ridicandu-se de multe ori la un nivel baschetbalistic ridicat, in pofida faptului ca asigurarea unui climat de siguranta epidemiologica a dat uneori mari batai de cap participantilor. Astfel, in urma rezultatelor inregistrate astazi in Faza Finalelor, clasamentul CN U15, masculin, editia 2019-2020, este urmatorul:
1. ACS Dan Dacian
2. Leii Bucuresti
3. CN Aurel Vlaicu
4. CSS Tg Jiu
5. CSS CSM Ploiesti
6. CSS 4 Bucuresti
7. CS Otopeni


In finala mare, ACS Dan Dacian a reusit sa se impuna in fata ABC Leii, cu 67-55, si a intrat in posesia tricourilor de campion U15, in vreme CN Aurel Vlaicu si-a trecut in cont o victorie in finala mica in fata CSS Tg. Jiu, scor 52-59, si a obtinut medaliile de bronz. Intr-un alt meci, CSS 4 Bucuresti a cedat in fata CSS CSM Ploiesti, cu 44-50, intr-o confruntare pentru locurile 5-6, in vreme ce marea favorita, CS Otopeni, a calcat gresit in ultimul meci din grupe si a ocupat locul 7.

Evenimentul baschetbalistic juvenil de la Ploiești este organizat de Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, si in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti. Partenerul oficial al FRB este Banca Transilvania.
Meciurile de pe Terenul 1 au fost transmise in direct de FRB TV.

Pe pagina de facebook a FRB gasiti mai multe fotografii realizate in primele 4 zile ale evenimentului (vezi AICI)

Vineri este zi de pauza iar de sambata si pana in data de 15 septembrie, baza sportiva din Parcul Municipal Ploiesti Vest va gazdui Turneul National de Baschet Juniori in aer liber la categoriile U16 si U13 (programul meciurilor poate fi vizualizat pe site-ul FRB, pe paginile dedicate categoriilor respective de varsta).

Parteneri