Foto

Programul meciurilor sustinute de U-BT Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea in cupele europene

Campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, va debuta, astazi, in premiera, in cadrul sezonului regular din Basketball Champions League, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan urmand sa primeasca vizita puternicei echipe Darussafaka Spor Kulubu, de la ora 19:30, intalnirea din BTArena fiind transmisa in direct de LOOK SPORT. Cea de-a doua reprezentanta a baschetului masculin romanesc in actualul sezon al cupelor europene, CSM CSU Oradea, va intra in focurile Grupei H din sezonul regular al FIBA Europe Cup saptamana viitoare, urmand sa se confrunte pe teren propriu cu Legia Varsovia, in data de 13.10.2021, de la ora 19:00.


Finalistele sezonului trecut din Liga Nationala de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si CSM CSU Oradea, incep de astazi aventura din sezoanele regulare ale cupelor europene, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan urmand sa evolueze in Grupa G din BCL, impotriva echipelor Darussafaka Spor Kulubu (Turcia), Happy Casa Brindisi (Italia) si Hapoel U-Net Holon (Israel), in vreme ce echipa pregatita de antrenorul Cristian Achim va juca in Grupa H din FIBA Europe Cup, impotriva echipelor Szolnok Olajbanyasz (Ungaria), Legia Varsovia (Polonia) si FC Porto (Portugalia).
Asadar, astazi, in cadrul primei runde din Grupa G a sezonului regular din Basketball Champions League, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va primi replica puternicei grupari turce Darussafaka Spor Kulubu, partida din BT Arena urmand sa fie transmisa in direct de LOOK SPORT, de la ora 19:30. Pentru clujeni este primul meci oficial din istoria clubului in cadrul sezonului regular al BCL iar campionii Romaniei au un obiectiv indraznet, calificarea in fazele superioare. Dar iata si programul partidelor pe care U-Banca Transilvania Cluj-Napoca le va sustine in grupele sezonului regular:
U-BT Cluj-Napoca – Darussafaka Spor Kulubu (5.10.2021, acasa)
Happy Casa Brindisi - U-BT Cluj-Napoca (18.10.2021, deplasare)
Hapoel U-Net Holon - U-BT Cluj-Napoca (03.11.2021, deplasare)
U-BT Cluj-Napoca – Holon (17.11.2021, acasa)
U-BT Cluj-Napoca – Happy Casa Brindisi (15.12.2021, acasa)
Darussafaka Spor Kulubu - U-BT Cluj-Napoca (22.12.2021, deplasare)

De saptamana viitoare intra in focuri si CSM CSU Oradea, finalista LNBM urmand sa joace primul meci oficial din sezonul regular al FIBA Europe Cup in data de 13.10.2021, cand va primi replica in runda inaugurala din Grupa H a echipei poloneze Legia Varsovia. Dar iata si programul meciurilor pe care CSM CSU Oradea le va sustine in Grupa H:
CSM CSU Oradea – Legia Varsovia (13.10.2021, acasa)
FC Porto - CSM CSU Oradea (20.10.2021, deplasare)
Szolnok Olajbanyasz - CSM CSU Oradea (27.10.2021, deplasare)
Legia Varsovia - CSM CSU Oradea (03.11.2021, deplasare)
CSM CSU Oradea – FC Porto (09.11.2021, deplasare)
CSM CSU Oradea - Szolnok Olajbanyasz (17.11.2021, deplasare)

Mentionam ca la finalul fazei grupelor din sezonul regular al Basketball Champions League se califica in “play-in” echipele clasate pe locurile 2 si 3 in serii, acestea urmand sa joace un tur eliminatoriu dupa sistemul cel mai bun din 3 partide. Invingatoarele, impreuna cu liderii celor opt grupe, sunt distribuite in alte patru grupe in cadrul Round of 16.
In FIBA Europe Cup, dupa meciurile din grupele sezonului regular, se califica in faza secunda primele doua clasate din cele opt serii, acestea urmand sa fie distribuite in patru grupe de patru echipe.

Parteneri