Foto

Romania a ocupat locul 11 la Universiada de vara de la Napoli

Reprezentativa universitara feminina a Romaniei s-a clasat pe locul 11 la Universiada de vara de la Napoli, dupa ce baschetbalistele pregatite de antrenorul principal Catalin Tanase au reusit sa treaca, astazi, de selectionata similara a Slovaciei, cu scorul de 61-46, terminand competitia cu un bilant de trei victorii si trei infrangeri.


Turneul de baschet feminin din cadrul celei de-a XXX-a editii a Universiadei de vara se va incheia in aceasta seara, in finala competitiei urmand sa se intalneasca nationalele Australiei si Statelor Unite ale Americii. Dupa ce a ocupat locul al treilea in Grupa B, acumuland o victorie (53-37 cu Argentina) si doua infrangeri (31-59 cu Rusia si 32-69 cu Portugalia), nationala universitara a Romaniei a evoluat in grupa pentru locurile 9-16, reusind dupa un joc care a necesitat prelungiri sa depaseasca reprezentativa Ucrainei, cu scorul de 76-72. Luni, Acvilele pregatite de antrenorii Catalin Tanase si Larisa Toma au cedat in fata Finlandei, cu scorul de 50-73, astfel ca au jucat astazi impotriva Slovaciei pentru locurile 11-12. Dornice sa incheie campania de la Napoli cu o victorie, baschetbalistele noastre si-au dominat adversarele inca din primul minut si au reusit sa controleze jocul pana la final, ultimul fluier al arbitrilor consemnand victoria Romaniei, cu scorul de 61-46. Conform datelor oficiale, cele mai bune marcatoare ale echipei noastre au fost PODAR (25 p, 6x3, 5 rec), VIRJOGHE (12 p, 5 rec), NEAGU (8 p, 4 rec) si LENART (6 p, 10 rec).In urma acestui rezultat, Acvilele ocupa locul 11 in clasamentul turneului de baschet feminin din cadrul Universiadei de vara de la Napoli, cu un bilant de trei victorii si trei infrangeri.


Tot in reuniunea de dimineata, Rusia a dispus de echipa China-Taipei, cu scorul de 74-58, intr-un joc pentru locurile 5-6, iar Finlanda a trecut la pas de Ungaria, cu scorul de 75-44, intr-o partida contand pentru locurile 9-10.

Mai multe informatii despre rezultatele si statisticile inregistrate in competitia de la Napoli – AICI 

Parteneri