Foto

Romania aduna puncte importante la turneele din Nations League 3x3 de la Bucuresti

Nationalele de tineret ale Romaniei au avut evolutii notabile in cadrul primelor doua turnee din cadrul Conferintei Europa de Sud din FIBA 3x3 Nations League, gazduite de terenul principal amenajat la ParkLake Shopping Center din Bucuresti. In competitia feminina, Romania a ocupat de doua ori locul secund, fiind invinsa de fiecare data in finala de selectionata similara a Italiei, in vreme ce in intrecerea masculina, Romania s-a clasat pe locul 2, dupa ce a cedat in finala de sambata in fata Israel, si pe locul 4. Duminica, nationalele Romaniei vor evolua din nou in ParkLake, in cadrul celui de-al treilea turneu, meciurile fiind programate sa inceapa la ora 15:30. Toate partidele sunt transmise in disrect de FIBA 3x3.

ParkLake Shopping Center a fost cucerit in aceste zile de baschet, mall-ul din Bucuresti gazduind, in perioada 5-7 august, meciurile din cadrul ultimelor trei turnee din cadrul Conferintei Europa de Sud din circuitul FIBA 3x3 Nations League. Incepand de vineri dupa-amiaza, nationalele U23 ale Romaniei s-au prezentat la start alaturi de nationalele de tineret ale Greciei, Israel, Italiei si Turciei si au incercat sa obtina rezultate notabile, care sa le aduca si puncta importante in rankingul FIBA 3x3.
In intrecerea feminina, Romania a jucat in formula Anisia Croitoru, Anamaria Pop, Teodora Manea si Boglarka Biszak, si a reusit sa acceada pana in finala competitiei, Acvilele reusind sa castige Grupa A fara infrangere: 21-9 cu Turcia si 14-10 cu Grecia. Din pacate, in ultimul act, Romania a cedat dupa un meci spectaculos si tensionant in fata Italiei, cu scorul de 14-18, dar tricolorele au obtinut un punctaj important in topul general.

In competitia masculina, Romania a fost reprezentata de Alexandru Coconea, Andrei Oprean, Christian Chitu si Nicolae Ciuca, insa Vulturii n-au reusit sa sparga gheata, desi au cautat solutii sa obtina victoria, in final fiind nevoiti sa se recunoasca invinsi de Grecia, in Grupa B, scor 14-17, dar si de Israel in meciul locurile 3-4, scor 12-15.
Sambata, in cadrul celui de-al doilea turneu, Acvilele au jucat in aceeasi formula si au reeditat performanta de vineri, castigand Grupa A fara infrangere, 17-15 cu Israel si 18-11 cu Grecia. In finala, baschetbalistele noastre au cedat de aceasta data clar disputa cu Italia, scor final 8-22.
In competitia masculina, Vulturii au modificat lotul si au evoluat in formula George-Blaj Voinescu, Christian Chitu, Aurelian Gavriloaia si Alexandru Coconea, solutia dovedindu-se de bun augur. Astfel, Vulturii au castigat lejer Grupa A, invingand Turcia, cu 22-11, si Italia, cu 21-12, si au acces in finala, unde au dat ochii cu Israel. Dupa un inceput echilibrat, in care Romania a condus ostilitatile pana la 9-8, tricolorii au inceput sa se precipite si au oferit astfel sansa adversarilor sa preia initiativa si sa se detaseze in invingatoare. Scor final 21-16 in favoarea Israel, iar Romania obtine locul 2 si puncte importante in topul general.

Duminica, urmeaza meciurile celui de-al treilea turneu, cu incepere de la  aceeasi ora, 15:30. Toate meciurile din ParkLake Shooping Center sunt transmise in direct pe canalul de youtube FIBA 3x3.
Programul meciurilor si rezultatele din Turneul 3 - AICI

Foto - copyright Sport Arena Streetball

Parteneri