Foto

Romania s-a clasat locul 8 la FIBA U20 Women's European Champions 2019, Division B

Reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a ocupat locul 8 in clasamentul final al FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, intreceri care s-au incheiat, duminica seara, la Pristina, dupa ce baschetbalistele pregatite de antrenorul Catalin Tanase au cedat in ultima partida in fata selectionatei similare a Turciei, cu scorul de 56-86 (8-22, 6-28, 15-18, 27-18). Bulgaria a cucerit trofeul dupa ce s-a impus, in finala, in fata Finlandei, cu 80-75, iar Irlanda a ocupat cea de-a treia treapta a podiumului, reusind sa castige disputa cu Marea Britanie din finala mica, cu 60-57. Bulgaria, Finlanda si Irlanda au promovat in primul esalon european, in vreme ce Portugalia, Belarus si Germania vor evolua in 2020 in esalonul secund.


Duminica seara, la Pristina, s-a tras cortina peste FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, dupa ultimul fluier al competitiei europene, podiumul fiind ocupat de Bulgaria, Finlanda si Irlanda, echipe care au obtinut si promovarea in primul esalon continental. In finala, nationala Bulgariei a reusit sa se impuna in fata Finlandei, cu 80-75, iar Irlanda a trecut in finala mica de “rivala” Marea Britanie, cu 60-57. In urma rezultatelor de la Pristina, coroborate cu cele de la Klatovy, unde s-a desfasurat FIBA U20 Women’s European Championship 2019, Bulgaria, Finlanda si Irlanda au obtinut accesul pe prima scena, in vreme ce Portugalia, Belarus si Germania, ultimele trei clasate de la Klatovy, au retrogradat in esalonul secund.


Tot duminica, la Pristina, reprezentativa feminina de tineret a Romaniei a cedat in ultima partida in fata selectionatei similare a Turciei, cu scorul de 56-86 (8-22, 6-28, 15-18, 27-18), si astfel s-a clasat pe locul 8 in clasamentul final al FIBA U20 Women’s European Championship, Division B.

Rezultatele si statisticile inregistrate de baschetbalistele pregatite de antrenorul Catalin Tanase pot fi vizualizate AICI.

Parteneri