Foto

Romania s-a clasat pe locul 6 in FIBA 3x3 Women's Series Final 2022

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei a reusit sa se claseze pe locul 6 in cadrul clasamentului turneului final al circuitului mondial FIBA 3x3 Women's Series, intreceri care s-au derulat in acest week-end pe terenul special amenajat in cadrul City Park Mall din Constanta. Echipa formata din Ancuta Stoenescu, Alina Podar, Teodora Manea si Anamaria Pop s-a calificat in faza meciurilor eliminatorii dupa ce s-a clasat pe locul 3 in Grupa A, cu o victorie si doua infrangeri, si a cedat in sferturile de finala in fata Germaniei, cu scorul de 9-16.

City Park Mall din Constanta a gazduit, in perioada 17-18 septembrie, intrecerile turneului final din cadrul FIBA 3x3 Women's Series 2022, la startul intrecerilor fiind prezente cele mai valoroase opt echipe din circuitul mondial, printre care si echipa Romaniei. Distribuita in Grupa A, echipa noastra de baschet 3x3 formata din Ancuta Stoenescu, Alina Podar, Teodora Manea si Anamaria Pop a obtinut o victorie, reusind sa depaseasca selectionata similara a Lituaniei, cu scorul de 21-19, si doua infrangeri, 5-22 in disputa cu echipa Canadei si 6-21 in confruntarea cu Franta. Clasate pe locul 3 in Grupa A, Acvilele au intalnit in faza meciurilor eliminatorii echipa similara a Germaniei si au cedat cu scorul de 9-18, oprindu-se astfel in sferturile de finala.
Finala FIBA 3x3 Women's Series 2022 a fost in cele din urma o confruntare intre primele doua clasate din Grupa A si a fost adjudecata de Canada, care a reusit in ultimul act sa depaseasca selectionata Frantei, cu scorul de 21-16. Pe tabloul meciurilor eliminatorii, Canada a trecut in semifinale de Germania, cu 21-8, in vreme ce Franta a adunat doua victorii, dispunand pe rand de echipa profesionista Dusseldorf ZOOS, cu 14-11, iar in semifinale s-a impus in fata echipei SUA, castigatoarea Grupei B, cu scorul de 21-18.
Dar iata si clasamentul final al intrecerilor FIBA 3x3 Women's Series 2022 gazduite de City Park Mall din Constanta:
1. Canada
2. Franta
3. SUA
4. Germania
5. Dusseldorf ZOOS
6. Romania
7. Lituania
8. Spania

Cea mai valoroasa jucatoare a circuitului mondial, Michelle Plouffe, a fost declarata MVP si a intrat in posesia unui cec in valorare de 10.000 de dolari, avand linii statistice impresionante.
Reamintim ca, pentru prima data in istorie, FIBA 3x3 a pus la bataie premii in valoare totala de 279.000 de dolari, echipa Canadei fiind recompensata cu un cec in valoare de 40.000 de dolari pentru titlul cucerit in cadrul FIBA 3x3 Women's Series FINAL 2022.

Parteneri