Foto

Tricolorele se pregatesc pentru FIBA Women U17 Skills Challenges 2020

In vreme ce tricolorii intra de astazi in focurile calificarilor europene pentru accederea la turneul final FIBA U17 Skills Challenge 2020, mai multe componente ale nationalei feminine U17 a Romaniei au inceput de ieri pregatirile pentru participarea la intrecerea similara mondiala FIBA Women U17 Skills Challenge 2020, care va avea loc incepand cu 18 august.

 

Pentru aceasta actiune de pregatire centralizata care are loc in Bucuresti, staff-ul tehnic format din antrenorii Nedeljko Lazic si Marian Cernea are la dispozitie urmatorul lot de sportive: Alexia VLAD, Alexandra GHEORGHE, Daria BRASOVAN, Alexandra VOICU, Paloma CUCU, Adrienne IOACHIM, Ana IVAN, Irina GHINEA, Mara IFTENE si Alexia DOBA (n.n. – Maria STANESCU a fost convocata dar, din motive personale, nu a venit).

Lotul feminin tricolor este cantonat in baza Silva din Bucuresti si va intra de saptamana viitoare in focurile confruntarilor mondiale in Arena de Baschet.

Conform FIBA, nationala feminina U17 a Romaniei face parte din Grupa D a turneului final FIBA Women U17 Skills Challenge 2020, alaturi de China si alte doua echipe venite din calificari (Africa 1 si Europa 1). Confruntarile din prima faza sunt programate sa se desfasoare astfel: in data de 18 august, de la ora 11:00, Romania se confrunta cu echipa calificata din Africa, iar de la 11:30, tricolorele vor concura impotriva echipei calificate din Europa. A doua zi, in data de 19 august, Romania isi va masura indemanarea cu selectionata similara a Chinei.

Primele doua echipe clasate in grupa se califica in sferturile de finala, care se vor desfasura in data de 21 august, dupa urmatorul program 1C – 2D si 1 D – 2C. Din Grupa C fac parte selectionatele Italiei si Puerto Rico, precum si doua echipe venite din calificari (Europa 2 si Asia 1).
Semifinalele intrecerii mondiale vor avea loc in 22 august iar finalele sunt programate pentru 23 august.

Parteneri